Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Зафиров СНИМКА: Румяна Тонева
Атанас Зафиров СНИМКА: Румяна Тонева

„Ще положим всички усилия. Имам известна доза оптимизъм. Ако не вярваме, че може да се справим, би било добре веднага да го върнем - няма да постъпим така. Вярвам, че в крайна сметка ще постигнем успех. Първите заявки, които получихме вчера в публичното пространство, дават основания за такъв оптимизъм“, каза пред bTV Атанас Зафиров, зам.-председател на ПГ на БСП.

„Грешката, допусната от първите два мандата беше, че бяха извадени напред нещата, които разделят. Ние ще оставим нещата, които ни разделят на заден план и ще се опитаме да извадим напред нещата, които ни събират. Когато и проучванията показват, че българското общество наистина желае да има редовно правителство, мисля, че разумът ще надделее“, каза още Зафиров. 

По думите му Националният съвет на БСП ще се събере и ще реши с кои партии да бъдат водени разговори. 

„Ще ги попитаме искат ли правителство и устойчивост, или избори. Ако видим, че няма желание за кабинет и разбирателство, няма смисъл да държим мандата“, допълни Атанас Зафиров.

В предишното редовно правителство БСП управлява в коалиция с ПП и ДБ. 

„Смятам, че споменът от нашето общо управление не е съвсем изтлял, той е доста пресен и би бил един бонус в разговорите с колегите от тези политически сили“, коментира Зафиров. 

Днес президентът Румен Радев ще връчи третия мандат на БСП. Папката ще приеме председателят на ПГ на БСП Корнелия Нинова. Партията има седмица, за да се опита да събере подкрепа за съставяне на правителство.