Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доц. д-р Ангел Кунчев
Доц. д-р Ангел Кунчев

Има проблем с някои лекарства. Да се обобщава, че липсват, не е най-точно да се каже, коментира за "Събуди се" по Нова тв доц. Ангел Кунчев.

  Европа осъзна, че ако иска да бъде независима, не може да разчита на внос за всичко. Може да са по-евтини нещата, но за някои от тях трябва да сме сигурни, допълни още той. 

А лекарствата свършват бързо, защото често се изкупват без да има основателна причина. Няма смисъл да се запасяваме с лекарства, лекарство се взема тогава, когато е  необходимо, защото сроковете не са толкова дълги, каза доц. Кунчев. 

Настъпилата грипна вълна засяга всяка възраст. Това не е нещо изненадващо, коментира още доцента. Най-тежкото усложнение е пневмонията. По-трудно го изкарват хронично болните и възрастните хора. 

Според Кунчев е важно да не се забравя, че става въпрос за предаване на вируса. За да го получиш трябва някои да те зарази. Хората да не забравят да използват мерки като миене на ръце, дезинфектант, носене на маски и стоене на разстояние в по-тесните места, обясни той.

А за поставяне на противогрипна ваксина вече било късно, защото организмът не разполага с времето да създаде имунитет. И все пак това е най-сигурният начин да се предпазим от вируса.