Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тома Биков СНИМКА: Николай Литов
Тома Биков СНИМКА: Николай Литов

"Не сме се юрнали да участваме в правителство", заяви Тома Биков от ГЕРБ по Нова тв. Според него трябва да се види първо къде отива третият мандат и след това да се говори.

"Тази квазиреволюционна енергия от последните 2 години вече се изчерпа", категоричен бе той.

ГЕРБ имали доста сериозни притеснения въобще от ПП, не само от лидерите на формацията.

"Няма да подкрепим некомпетентни законопроекти, независимо какви лозунги стоят зад тях. Трябва да се направи сериозна съдебна реформа, а не след 2 години пак да я поправяме", допълни той.

Според Биков аферата "Нексо" тепърва ще се развива и се проверява дали компанията не е финансирала кампанията на "Продължаваме промяната".

Припомняме, че вчера прокурори, следователи от Националното следствие и служители на ДАНС, съвместно с чуждестранни агенти, започнаха претърсвания на българските офиси на компанията.

От "Нексо" излязоха с позиция, в която заявяват, че все още не са представени официални документи, които еднозначно да посочат претенции към компанията. 

"Ако това се бе случило с ГЕРБ, сега това ще е първа новина, а не да се крие. А господин Настимир Ананиев е съдружник на г-н Тренчев", заяви депутатът от ГЕРБ.

"Нови избори няма да решат проблема. България трябва да има антикризисна и проевропейска насока", допълни Биков.

Според него ако ПП и ДБ отидат заедно на избори, то това означава край на съществуването на "Демократична България". 

Тома Биков смята, че ще има нова бомба и след разкритията как е подписан плана за развитие от страна на последното редовно правителство.