Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Витанов
Николай Витанов

"Ковид-19 е на къса каишка, контролираме го. Трябват 6 седмици, за да дойде вълната и да се вдигне. С грипа е по-неприятно, тъй като тази година ще тръшне Ковид, но не съвсем. Грипът се разпространява, очаква се грипна епидемия и в други области. Пригответе се за по-дълга грипна епидемия, идва в София и бройте два месеца. В средата на март трябва да се отървем и от грипа, и от Ковид", заяви математикът от БАН проф. Николай Витанов пред Bgonair.

В Бургаска област обявиха грипна епидемия. Нараства броят на заболелите от грип в много други градове. От Министерството на образованието обявиха готовност учениците да излязат в грипна ваканция.

"Областният щаб взе решение да обяви грипната епидемия от 12 до 17 януари. На 17-и ще има отново събиране на областния щаб за удължаване или прекратяване на грипната епидемия. 10% от населението на областния град подлежи на наблюдение и заболеваемостта се изчислява в промили. 215 е заболеваемостта в Бургаска област. При под 150 промила можем да си позволим да отменим грипната епидемия, но има много други фактори", заяви епидемиологът от РЗИ-Бургас д-р Мирослава Киселкова .

От утре учениците ще се обучават онлайн, а в Бургас има готовност да бъдат разкрити допълнителни болнични легла. Преустановени са консултациите в болниците, стриктен е филтърът в здравните заведения.