Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Янев
КАДЪР: БНТ
Стефан Янев КАДЪР: БНТ

В момента партийните лидери се опитват да не поемат отговорността и вината, че заради тях не се е случило редовно правителство.

Този коментар направи лидерът на "Български възход" Стефан Янев по повод разменените реплики между Христо Иванов от ДБ и Бойко Борисов от ГЕРБ в неделя. Тогава първо Иванов призова за разбирателство между ГЕРБ и "Продължаваме промяната", а после Борисов поиска от него да стане премиер и ще получи подкрепа от партията му.

Партията на Стефан Янев също е сред възможните получатели на третия мандат. Въпреки това "Български възход" могат да подкрепят и правителство на ДБ, ако видят смислени политики и решения.

Трябва да има редовно правителство, защото политическата нестабилност вреди на икономиката, разясни тезата си Янев пред Нова телевизия. Засега обаче той виждал само тематични коалиции в парламента, но не и една възможна коалиция, която да застане зад правителство.

Според Янев в кабинет с третия мандат трябва да има ярки политически лица. Той не изключи вариант за кабинет с ГЕРБ, ДПС и БСП, ако мандатът бъде даден от президента Румен Радев на "Български възход".