Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Казват, че инатът бил некултурна воля. А колко волеви е Дянков! Дори от Европейската централна банка му набиха канчето, че изваждането на парите на Сребърния фонд от фискалния резерв може да разклати финансовата стабилност на държавата. Освен сини и червени против експериментите с фонда се обявиха както шефът на Комисията за финансов надзор и виден гербер Стоян Мавродиев, така и гуверньорът на националната банка Иван Искров. Според Мавродиев кредитният рейтинг на страната ще се намали, лихвите ще скочат, а държавата поема огромен риск. Обаче Дянков продължава да се инати като магаре на мост и единствената му реакция е да пише писмо до шефа на ЕЦБ Марио Драги, че онзи не е прав. То ще се разбере, ама ще бъде късно.
 Македонски тайни агенти задигнали частицата от светите мощи на Йоан Кръстител от сливенския храм "Св. Димитър". Тази версия лансирал македонец пред наши специалисти, твърди пресата. Ами да, разбира се, как не се сетих! Нали братята македонци се опитват да докажат, че Исус Христос е македонец! А понеже Йоан Предтеча му бил братовчед, сега с ДНК анализ Скопие ще доказва връзката между светеца и целокупното македонско ДНК. Абе братя, внимавайте да не стане обратното - да докажете, че Христос е българин. Щото ваш професор доказа пак с ДНК изследвания, че генът на македонците е 100 процента български. Та да не стане после "Олеле, каква я свършихме".
 Колкото повече се изказва Меглена Кунева, толкова повече се уверявам, че с нейното излизане на политическата изборна сцена някои партии ще духат супата. Не само ДПС, чието място на вечен балансьор реално може да бъде заето. Напусналите “политически кебапчии” от ДСБ, както ги нарече Костов, са достатъчно симптоматични. Парадоксът в случая е, че докато в цяла Европа младите заместват политиците ветерани, у нас старите кучета са засмукали като пиявици в парламентарните банки, а младите в ръководството бягат. Ако и редови тъмносини преминат в лагера на бившата еврокомисарка, Синята коалиция на практика ще се окаже безсмислена, защото и бутиковите партии имат минимален праг на съществуване. След неговото преминаване следва само надписът "Тотална разпродажба" на витрината.
 От “Атакичка” решиха да оттеглят подписите си от искания вот на недоверие на кабинета заради отказа от "Белене". Та в този момент от много въртене не се знае Волен с каква част от тялото си кого гледа. Това ми напомня на едни разменени реплики на конгреса на НДСВ преди време: Милен Велчев искаше Даниел Вълчев да му каже нещата в лицето. Пък Вълчев отговори: "Ще ви кажа, като открия къде точно е лицето ви." Абе с две думи - гъз глава затрива. Но след като БСП я докара дотам да разчита на полуразпадналите се националисти да си проведе вота, ще се научи да им гледа и задниците. Всъщност донякъде атакистите спасиха БСП от дебатите и резила "един срещу всички". Такъв сценарий от ГЕРБ да го бяха мислили, нямаше да го измислят.