Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Бакалова и Васил Банов в кадър от комедията "Като за последно"
Мария Бакалова и Васил Банов в кадър от комедията "Като за последно"

БНТ показва Тодор Колев и Стефан Данаилов в много смешния “Топло”

Възрастен, богат и известен писател (Васил Банов) предлага неочаквана помощ на момиче (Мария Бакалова), изпаднало в беда, с идеята да се оженят. Така той се опитва да я спаси от самоубийство, докато жълтите медии раздухват фалшивата сензация за 70-годишен жив класик, оплетен с брачни окови от 23-годишна девойка.

Поредицата от комично-драматични събития и абсурдни преживявания се случва във филма “Като за последно”, който Би Ти Ви ще излъчи на 1 януари от 20 ч.

Това е лентата, по време на чиито снимки българската актриса Мария Бакалова отива на кастинг в Лондон за “Борат 2” и след това печели номинация за “Оскар” с ролята си на дъщерята Тутар Сагдиев.

Режисьор на “Като за последно” е Ивайло Пенчев, който е и съсценарист заедно с Весел Цанков и Божан Петров. Впрочем именно Пенчев е човекът, който пуска Бакалова да отиде на прослушването за американския филм. А за българската комедия подбира актьори като Любен Чаталов, Кирил Каварджиков, Яна Маринова, Анастасия Ингилизова, Малин Кръстев, Филип Аврамов, Антон Радичев, Станимир Гъмов, Китодар Тодоров и Герасим Георгиев - Геро. Комедията има Наградата на публиката от фестивала “Златна роза” 2020 г.

Анимацията “Гринч” (8,30 ч), в която героят от стара американска коледна комедия се връща по-зелен и раздразнителен от всякога, е предвидена за 31 декември.

БНТ

С българския детски филм “Тони” стартира програмата на БНТ на 31 декември още в 6,30 ч. Историята за малкото момиче, което няма баща, а за майка си е само пречка, е по сценарий на Рада Москова. Участват Ваня Бакалова, Любен Чаталов, Искра Радева, Илка Зафирова, Валерия Тодорова, Стойчо Мазгалов, Линда Русева, Иван Янчев и др. Лентата получава специалната награда на журито за най-добър детски филм от Международния филмов фестивал “Умбрия Фикшън” в Терни, Италия, през 1992 г.

“Селин Дион: Силата на любовта” (17,45 ч) е биографична драма за канадската певица. Валери Льомерсие е сценарист и режисьор, като изпълнява и главната роля.

Само звезди - такъв е актьорският състав в един от най-обичаните и смешни български филми - “Топло”, който БНТ ще излъчи на 1 януари от 10,40 ч. Григор Вачков, Стефан Данаилов, Тодор Колев, Наум Шопов, Георги Черкелов, Константин Коцев, Татяна Лолова и Лъчезар Стоянов играят в комедията, която разказва за премеждията на група наивни съкооператори, които мечтаят за парно. Сценарист и режисьор е Владимир Янчев, музиката е на Митко Щерев.

Тодор Колев, Стефан Данаилов и Григор Вачков са майсторите, които прокарват парното в прочутата комедия “Топло”.
Тодор Колев, Стефан Данаилов и Григор Вачков са майсторите, които прокарват парното в прочутата комедия “Топло”.
Голямата Татяна Лолова е сред звездите в "Топло".
Голямата Татяна Лолова е сред звездите в "Топло".

2 януари

“Изпити по никое време” (10,45 ч) е забавният детски игрален филм по сценарий на Братя Мормареви и с режисурата на Иванка Гръбчева.

“Григор Вачков: Лазар и Григор” (18,00 ч) е документалният филм за известния актьор, който ще бъде излъчен в рубриката “БНТ представя”.

Историческата драма “Ботев” (20,30 ч) разказва за шепата млади революционери, които се събират в Гюргево, на свободна румънска земя, и съставят план за освобождението на поробена България. Христо Ботев, поет, вестникар и учител, захвърля перото и повежда двеста юнаци на помощ на своите въстанали братя. В ролите са Деян Жеков, Неда Спасова, Ники Илиев, Матей Генчев, Боян Фърцов, Цветомир Ангелов, Атанас Петков, Горан Кънчев, Георги Кадурин, Ники Априлов, Рая Гънчева. Режисьор е Максим Генчев, който е и съсценарист заедно с Десислава Ковачева.

НОВА ТВ

Четири романтични филма е подготвила Нова тв за последния ден на 2022 г.

В “Снежен празник” (10,00 ч) Саманта се връща у дома за зимния фестивал в града си, за да почете оттеглянето на баща ѝ от работата му като треньор. Там обаче среща любимото момче от гимназията.

Дженифър Лопес е звездата в комедията “Втори шанс” (12,30 ч), в която героинята ѝ може да сбъдне мечтите си благодарение на фалшива диплома, няколко подправени снимки и несъществуващо пътуване.

Дженифър Лопес в кадър от комедията "Втори шанс"
Дженифър Лопес в кадър от комедията "Втори шанс"

“Звезден прах” (14,30 ч) е вълшебна екранизация по едноименния роман на Нийл Геймън, която разказва за принцове, зли магьосници, летящи пирати, истински герои и прекрасна любов.

Разбира се, традиционният за всяка Нова година “Шрек Трети” (17,00 ч) също е включен в програмата.

Шрек и семейството му в едноименната анимация
Шрек и семейството му в едноименната анимация

Филмов маратон е предвиден по Нова тв и за 1 януари. Два от филмите в този ден са премиерни - “Зайчето Питър” (10,00 ч) и “Снежни целувки” (17,30 ч).

Приключенският “Робин Худ: Началото” е от 16,40 ч.

Марк Уолбърг е главният герой в “Италианска афера” (20,00 ч), който заедно с бандата си открадва изумително количество злато от строго охраняван палат във Венеция. Не могат обаче да повярват, че един от тях е играл двойна игра.

В шумната комедия “Негово превъзходителство Мистър Дънди” (22,10 ч) Пол Хоган играе самия себе си. Пенсиониран в Ел Ей и в сянката на своя герой на Дънди Крокодила, той получава предложение от английската кралица да стане рицар.

На 2 януари Нова тв предлага романтичният “Родео и Жулиета” (12,30 ч) и наистина смешната комедия “Пристигане в Америка” (14,30 ч) с Еди Мърфи.