Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
КАДЪР: bTV
Корнелия Нинова КАДЪР: bTV

"Все още оставаме оптимисти, че може да има правителство със следващите мандати. Време е президентът да ги връчи." Това заяви в "Лице в лице" по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По отношение на темата за яз. "Огоста" Нинова добави: "Този язовир е обект на национална сигурност. Няма разрешение от министъра на земеделието, няма оценка от Министерство на екологията. Опасно е, защото язовирът е в състояние, в което трябва да му се направи ремонт. Трябва да се направи първо конкурс, а не да обявяваш, че вече си намерил инвеститор. Министърът на икономиката обяви, че това е само първата такава инвестиция. Нашият президент го прие. Водите на България са наше богатство. Кога един германски инвеститор ще позволи да източваме водата, за да напояваме нашата земя. Не трябва да се раздават държавните богатства."

Нинова заяви, че е трябвало президентът да наложи вето на решението за предоставяне на оръжие за украйна. 

"В момента гледаме бюджет за замразяване на доходите. Служебният кабинет трябва да внесе бюджет. Ние предлагаме 850 лв. минимална заплата. Толкова можем да си позволим. Дебатът беше много неприятен. Напърво четене всички ни подкрепиха, а сега стана страшен разлом", добави тя.