Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Янев
КАДЪР: БНТ
Стефан Янев КАДЪР: БНТ

"Минималната работна заплата трябва да е възможно най-висока. Тук въпросът е колко може да си позволи държавата. Прави се политическо говорене относно необходимостта това да се случи, кога да се случи и какво да включва тя." Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев в "Още от деня" по БНТ.

"Ние като представители на “Български възход" имахме разговор с ПП. Тези разговори са до голяма степен специфична технология. Ще продължат до връчване на мандата. Текстът, който получихме, предполага да се говори за конкретна законодателна промяна. Ние го разглеждаме и подготваме нашия отговор. Всички теми, които се говорят от месеци, са засегнати. Има определени принципни различия."

Янев заяви, че няма значение на кого ще бъде връчен третият мандат.

"Не бива да говорим за трети мандат преди да бъдат изчерпани първият и вторият. За нас няма значение дали ще дойде при нас. Ние ще говорим конструктивно с всички партии. Не е толкова важно към този момент кой ще е носител на мандата. За нас участието в политическия живот не е да търсим постове. По-важно е какви политики ще предвижда този кабинет."

Янев добави, че от "Български възход" са за машинното гласуване: "Нямаме против хартията, ако тя се съчетава с машина, която да брои бюлетините."