Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Надежда Нейнски КАДЪР: bTV
Надежда Нейнски КАДЪР: bTV

„Българското общество и елит има отговорност към съдбата на България. Имаме нужда от ясно евроатлантическо мнозинство. Това мнозинство трябва да определи основните приоритети на България и около тях да се търси възможност за съставяне на правителство. Не да се да се наредят хора, на които да им се дадат роли“.

Това коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV Надежда Нейнски, бивш външен министър и бивш посланик в Турция.

„Вчера чух за случката с детето на посланик ни в САЩ, когато „Луфтханза“ е казала, че България е част от Руската федерация. В тяхната представа България има перманентна връзка до ден днешен. Оказва се, че колебливата политика на България е оказала влияние върху авторитета“, допълни тя.

„Българите живеят с ниски доходи и са на опашката на ЕС заради дългите години, в които социалистическата партия управляваше и след настъпването на демокрацията. Трябва да си припомним историческите факти. Неслучилото се членство в еврозоната и Шенген показва недоверието към България“, подчерта бившият външен министър.

„Войната в Украйна промени отношението на САЩ не само към Украйна, но и към Европа. И Обама, и Тръмп имаха политика на изтегляне на САЩ от международните дела. Този вакуум беше заместен от апетитите на Русия. Преди инвазията Русия изпрати две писма – до САЩ и НАТО. Тази война пробуди не само САЩ за отговорността, която имат за демокрацията, защото иначе ще останат самотен остров сред милитаризирано авторитарно пространство“, допълни Надежда Нейнски.