Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Азис Кадър: Би Ти Ви
Азис Кадър: Би Ти Ви

"Аз съм биполярен, не съм го казвал никога, пред никого. Аз съм човек с раздвоена самоличност, да не кажа и разтроена. Защото днес се чувствам един, следобед съм съвсем друг човек, вечерта, зависи от хората, може да бъда корено различен. Тази биполярност и промяна в настроенията ми, според мен, е причината за моите успехи, не ми пречи. Имах фобия от хората и 4 години не бях напускал дома си, освен на работа и обратно ме прибираха. Всичките ми приятелки идваха вкъщи. Цялото това внимание ме покоси, психически ме унищожи. Сега вече сме свикнали да виждаме гримирани мъже на всеки ъгъл. Но преживях го и сега вече съм много по-самостоятелен. Е, все още се движа трудно по улиците, но посещавам много места", призна пред Би Ти Ви поп-фолк певецът Азис. 

Аз правя диагнози за болести, без да ги разпознавам, без да знам какво. Без дори да знам къде се намира бъбрекът или нещо друго. Минава едно момче и казвам "спрете го и го попитайте дали има проблеми с бъбреците". И той казва "ама защо ме питате, сега влизам да ми махат камъни от бъбреците". Аз дори знам на колко години ще умра - 87. От старост, с много деца около себе си. И много кучета, и котки - клишето за старата мома. С цял двор, пълен с деца, които съм осиновил, разкри той.

Свободата си продадох заради тази пуста слава. Продадох си спокойствието. На мен не ми се случват неща като на нормалния човек - да отида на плаж, да легна на шезлонг, да се разходя в мола, да вляза в супермаркет и да не настане суматоха. Мечтая да бъда невидим. Дори не искам да ме поздравяват. Аз това съм го искал, призна Азис.

Пия хормони, на инжекции съм, бия си мъжки хормони. Така се харесвам. Смятам, че най-красивите мъже са огромните, едрите, космати, черни и грозновати. Васко го няма много отдавна. Той остана някъде по улиците на Костинброд. Бях барман, пържили сме риба. Тук сега не е и Азис. Нито Васко, нито Азис. В момента съм друг. Не искам вече да плача. Изживях много психически атаки - и от хора, и самия себе си атакувах по някакъв начин, сподели певецът.

На 21 години бях и вътрешно го исках, но бях в затвора и трябваше да го махна. Бях си подготвила документите в затвора да мога да го махна, но баща му дойде на свиждане и каза "Не, това дете няма да се махне, ще ни носи само щастие". И така стана. На 3-4-годинки вече пееше индийски песни. Той е много твърд в характера - може да пада, да става и да става по-силен, сподели за него майка му Гергана Василева.

Най-много съжалявам, че не бях до него, когато трябваше да учи. Разпилях му обучението. Той много плачеше в Германия, не можа да издържи. Имаше снимка само на леля си и на баба си и ги рисуваше. Искаше да се върне, но аз не исках тук в България, защото нямаше възможност за развитие. И в един момент се скарахме с баща му. Той продължава да се търси, защото иска още. Аз и да казвам, той не ме слуша мен. Той сам се е изградил повече, каза още тя за сина си.

Когато я видя, всеки път си спомням колко бедни бяхме. Умът, който ми е наследство от нея, е най-важното ми оръжие, а не гласът. Животът ми е клише. Аз съм олицетворението на американската мечта в България. Моментите с майка ми, в които не сме имали нищо, са ни направили най-добри приятели завинаги. Знам, че ме обича повече от сестра ми. Аз съм нейният живот. Цялата музика и лудостта ми са от баща ми, каза по адрес на майка си Васко.

От думи на негов близък приятел в предаването стана ясно, че бащата на Азис е починал от COVID през пандемията. "Няма на кого да се обадя, когато чуя хубава песен или добър изпълнител. Вече си замина татко. Аз бях на сцената, когато ми казаха, че той си е отишъл. Надявам се, че е на по-красиво и хубаво място. И си замина много бързо от COVID", сподели Азис за загубата на баща си.

Приключих с интервютата и телевизионните изяви преди няколко години, може би 6. Не знам какво се случи. Казах си, че не ми се обикалят телевизиите и да си говоря с хората неща, които съм дъвкал толкова много. Ще отида, когато залипсвам на ефира, обясни Азис.

Аз трудно говоря за семейството си, особено за децата си. Най-хубавото на тази планета е да си родител. Нито един успех, концерт, хонорар не може да се сравни с това. Затова моите деца и информацията за тях искам да си остане за мен. Така певецът отговори на въпроса дали наистина има второ дете, но по-късно в разговора вметна, че "всичко позволява на децата си" - в множествено число.

Васко за мен е дом, уют, семейство. Мога да му споделя и най-съкровени неща, без да се притеснявам, че ще изглеждам слаба. Харесвам в него, че той не съди хората, той ги приема. Беше доста срамежлив, имаше фобия от хора дори. Не можехме да излезем с него спокойно на улицата. Трябваше на е с шапка и очила. Сега е много по-уверен. Тези думи сподели за него една от най-близките му приятелки "Мис България 2001" Ивайла Бакалова. 

Васко е много интуитивен. Баба му е гледачка. С Васил имаме по-странни отношения, повече си пишем. Не мога да кажа всичко на Васко, понякога много критикува. Никога не съм спестявала нещо, когато имам нещо да казвам. Може да казва "извинявай". Понякога има нужда от мълчание, усамотение, тишина. Отстрани Азис изглежда много надут. Но Васко е много добър и състрадателен човек. Умее да те похвали, когато има за какво, каза за него поп-фолк изпълнителката Галена.