Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

ДНК тест доказал, че млада майка си е тръгнала от болницата с чуждо дете. Тя първа се заподозряла, че два месеца гледа пеленаче, което не е нейното. Затова и направила изследването

Социалните ще поемат грижата за двете деца, докато разберат кое на кого е 

Две новородени бебета са били разменени в известна столична АГ болница. Случаят е отпреди няколко месеца, но до установяването му се е стигнало в началото на тази седмица, научи "24 часа".

Заради съмнение, че детето, което отглежда не е нейно, два месеца след раждането, жена е поискала направата на ДНК тест.  Той е потвърдил, че пеленачето, с което се е прибрала от болницата, всъщност не е това, което е родила.

Младата майка е сигнализирала болницата, която започнала вътрешна проверка. Установено било, че номера на гривничката, която се поставя на детето при раждане, не съответства на този на майката.

Така се стигнало до заключението, че две бебета, родени по едно и също време, са разменени и са дадени на грешните родители.

Резултатът от ДНК-теста, който е бил готов в понеделник, доказал с категоричност, че детето е чуждо.

За случая са уведомени полиция и прокуратура, тъй като другата майка, за която се смята, че е взела другото новородено, отказала да се яви в болницата, за да й бъде направен ДНК-тест и твърди, че детето, с което си е тръгнала от болницата, си е нейното. Подозренията са, че в болницата бебетата може да са били разменени умишлено или да е допусната грешка от страна на персонала.

В Агенцията за социално подпомагане нямат сигнал за този случай. Те са изпратили писма до всички дирекции в София, за да се проверят дали все пак няма подобно питане. Едва след разпореждане от полицията, или прокуратурата социалните могат да се намесят и да предоставят мерки за закрила, но към този момент това не се налага, обясниха от социалното.