Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Един призрак броди из ГЕРБ - призракът на популизма. И докато при Бойко Борисов усилията лично да разрешава всякакви проблеми си му е станало втора природа, глупостите, които дрънкат неговите подчинени, са за смешен плач. 
- Стана ясна абсурдността на идеята на нежната тежка артилерия, здравната министърка Десислава Атанасова, да лишава от лични карти неосигурените здравно и накара мнозина да се замислят как изобщо на политик може да хрумне подобна мисъл. Идеята не само отнема конституционни права от гражданите, но при близо 2 милиона здравно неосигурени хвърля държавата в пълен хаос.
- А какво да кажем за идеята да се национализира ОЦК "Кърджали"? Разбираемо е да излезе от редиците на измамените металурзи, които едва свързват двата края, но с това да се съгласява юрист и дори зам.-председател на парламента е стряскащо. Ето какво съобщи БНТ: "Металурзите поискаха държавата да си върне оловно-цинковия комбинат и той да се национализира със закон. От думите на заместник-председателя на парламента Анастас Анастасов стана ясно, че консултации за национализацията на ОЦК най-вероятно ще има. Според него държавата трябва да има механизъм, чрез който да наказва некоректни частни собственици."
Ами то има бе, г-н Анастасов - описан е в Търговския закон - обявяване в несъстоятелност и следване на процедурите. Каква национализация, какви 5 лева? Нали само при опит да се приложи безумната идея от ЕС ще ни отрежат главата до кръста, а чужд инвеститор няма да стъпи в републиката. Съвсем друг е въпросът къде дремеха синдикати, Министерството на труда и НАП, които отлично знаеха, че Захариев от месеци не плаща заплати и не внася осигуровки. Изобщо - три пъти мисли, веднъж говори. 
- Ей... опасен народ сме ние, българите. Тъкмо преди Великден някой да вземе и да свие костица от мощите на Йоан Кръстител. Такова чудо само у нас може да се случи. И от какъв зор? Виж, друго си е да обереш инкасо за 2 милиона лева и да духнеш, а полицията да се върти като обран евреин. Но - както е казано по социалистически - всекиму според потребностите. 
- Конституционният съд да вземе, та да забрани най-милото на обергрупенфюрер Яне Янев - временната му комисия, който се закани след Великден да създаде нова. А Мая Манолова - мека и деликатна както винаги: "Очевидно той има намерение да създаде ГМО комисия и не може да живее без комисия." И е права, защото за Янето комисията е като слънцето, въздуха и парата за всеки независим депутат. 
- Понякога и Бойко не се усеща какви ги приказва. Съветва министрите: "Изкопайте си пода и ще ви се вдигне таванът." На теория може и да е вярно, обаче от опит знам, че сините, като стигнаха дъното, все копаят надолу и все не му се вижда краят. А нагоре не таван, а тонове вода от политическото езеро. 
- Клюката разправя, че на Великден премиерът надвил всички по чукане с яйца. Причината била, че неговият бияч бил снесен от пернишка кокошка и по този повод бил железен. 
- Водещи политически фигури били арестувани в Гвинея-Бисау, съобщиха световните агенции. Абе не бяхме ли и ние някъде там в класацията за най-нещастни народи? Не може ли и нас с нещо да ни зарадват?