Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Петров - Ицо Хазарта
Христо Петров - Ицо Хазарта

Академик Николай Денков е един от най-успешните хора, които познавам. Освен всичките му качества, той не е конфликтна личност. Ползва аргументи при спор. Сега има огромно разделение. Денков е най-подходящият човек за премиер сега. Има и политически опит", каза депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров-Ицо Хазарта в сутрешния блок на Нова тв. Той обясни, че ще търсят подкрепа за кабинет с втория мандат. 

"Покрай каузите ми съм разговарял с хора от почти всички парламентарни групи и имам подкрепа за много неща. Не се виждам като министър. На този етап търсим нещо, около което да се обединим, за да има правителство. Шансът не е голям", казва Петров, според когото не е в парламента за да спечели статус на звезда, а да го загуби. 

Следващата седмица той ще даде и отчет за дейността си като депутат и за това как помага на деца от центровете за настаняване. Петров се среща с тях и дарява заплатата си. "Тези деца не живеят само на Коледа, когато ще получат тонове вафли. Имат нужда от социално общуване", категоричен е Хазарта. 

"Да, вече съм политик с 1 година опит. Изненадан съм и дори ужасен от това колко е различно, когато си вътре. Очакваш хората да виждат същото, а те в повечето случаи виждат друго. Важните проблеми, заради които съм в парламента, още не са решени. Бързи резултати в тази дейност няма", казва народният представител. Признава, че много хора са го критикували заради колеги от партията.

"Това, което мога да кажа сега е, че ако 100 пъти мога да върна времето назад, щях да взема същото решение. По-уверен съм отвсякога, че това е моето място, това са моите хора и съм част от този отбор", казва Христо Петров. Той не спести критиките към президента Румен Радев, който през 2020 г. излезе на площада с вдигнат юмрук и призив "Мутри, вън!", а сега бил част от тези, които ги връщали във властта. 

"Застанахме зад президента Радев заради другия кандидат. За единия беше ясно, че е лице на някой друг. Докато Радев не създаваше такова впечатление. Проблемът с него започна като осъзна, че не може да управлява "Продължаваме промяната" и правителството. Може би си е представял нещо друго", категоричен е Петров.