Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Иванов
Христо Иванов

От  Павлета Давидова

Ситуацията е толкова сложна, че едва ли някой гледа на министерските постове като на нещо привлекателно, лаконичен бе съпредседателят на ДБ

"Акад. Денков не е просто изтъкнат експерт по нещо си, това е човек с ясна политическа кауза - образованието. Тя може да е основа не просто за излъчване на някакво кратковременно управление, а и за дългосрочен политически курс на страната. Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира кандидатурата на проф. Николай Денков за премиер. След като той формално бъде одобрен от "Продължаваме промяната", ще видим как си представя сглобяването на своя екип, добави Иванов.

ДБ тепърва ще разгледа тази номинация, но Иванов вижда в нея "продължаващи политически знаци, търсене на диалогичност и малко по-различен формат на експертност". Според него ПП приемали, че понеже е трудно, трябва да си поставят амбициозни задачи.

Иванов заяви, че му е интересно как другите партии ще кажат, че не искат академик и човек, който се е борил за образованието. Това не е човек, който не знае как функционира МС. Това е човек с реален политически опит. И не е воювал с никого и не може да бъде част от тази култура на войната, която се е наложила", смята съпредседателят на ДБ. Според него на Денков може да бъде поверено и функционирането на изпълнителната власт и това да се бори за нещо смислено за България.

"Ситуацията е толкова сложна, че едва ли някой гледа на министерските постове като на нещо привлекателно. Виждате колко трудно е да се намерят хора, които да застанат и да поемат в тази ситуация" , лаконичен бе Иванов на въпрос очакват ли министерски кресла в евентуален кабинет на малцинството.