Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тома Биков СНИМКА: Николай Литов
Тома Биков СНИМКА: Николай Литов

Биков каза, че няма да подкрепят и ветото на президента върху промените в Изборния кодекс

ГЕРБ няма да даде подкрепа за втори мандат, каза в студиото на сутрешния блок на Нова зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Нашата подкрепа за втори мандат от „Продължаваме Промяната“ не се търси и разбира се, няма да дадем подкрепа, още повече, че най-вероятно изобщо няма да се стигне до конкретно предложение за правителство, обясни Биков. „Всички тези писма са една пушилка, за да могат ПП да върнат накрая мандата неизпълнен.” 

Според Биков вероятността за нови избори след вчерашния ден е 90%.

Вчера се оформи една нова коалиция, в която ние не участваме очевидно, те да си намерят подкрепата от партиите, с които до вчера бяха в коалиция, отсече Биков. Той посочи, че ГЕРБ възприема „Продължаваме Промяната” като свой основен политически опонент, а съвместно управление между двете формации е „на ръба на невъзможното”.

„Можехме да издигнем два партийни кабинета. Правили сме го, вдигали сме и Даниел Митов за кандидат за министър-председател. Безспорно можем да издигнем веднага г-н Бойко Борисов за министър-председател, даже това щеше да бъде по-стандартният ход. Преценихме, че е добре да дадем възможност на тези, които са ни опоненти, които не ни харесват, да могат да се хванат за нещо, за да има редовно правителство”, каза още зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Биков каза, че няма да подкрепят и ветото на президента върху промените в Изборния кодекс.