Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Айк и Тина Търнър
Айк и Тина Търнър

Пребори раково заболяване и тежък инсулт – научи се да ходи отново

Преди няколко дни рок легендата Тина Търнър загуби и вторият си син - Рони Търнър, който бе музикант.

През 2018 г. певицата погреба и първородния си син Крейг, който се бе самоубил.

След този ужасяващ момент близките на Тина Търнър смятаха, че повече нищо лошо няма да й се случи, защото вече бе загубила прекалено много в този живот и бе водила немалко битки, за да остане жива.

През годините

тя се бори със здравословни проблеми,

включително мозъчен удар през 2013 г. "Инсултът беше нанесъл силен удар върху тялото ми... Трябваше да работя с физиотерапевт, за да се науча как да ходя отново", казва Търнър преди години пред Опра Уинфри.

В годината, в която загуби първородния си син, Кралицата на рокендрола бе обявила, че е победила рака на червата. Открива рядкото заболяване рано и отстранява част от червата си през 2016 г. Имала обаче и бъбречна недостатъчност. Болката била толкова непоносима в един момент, че признава, че е обмисляла евтаназия. За щастие, вторият брак на Тина я спасява, като съпругът и? Ервин Бах, който е с 15 г. по-млад от нея, й дава най-големия подарък - един от бъбреците си.

Търнър посочва, че Бах я е научил как "да обичам, без да се отказвам от това, което съм". "Той ми показва, че истинската любов не изисква затъмняване на светлината ми, за да може да блести. Напротив, ние сме светлината на живота един на друг и искаме да блестим възможно най-ярко заедно", смята певицата.

Въпреки че легендарната рок звезда

получи втори шанс в любовта,

спомените за мрачния й живот с Айк не спират да я преследват.

В мемоарите си Тина разкрива, че е била отведена в мексикански публичен дом в първата си брачна нощ, а унижението, оплюването и плесниците били всекидневие. Под въздействието на кокаина Айк ставал още по-агресивен, не бил на себе си и дори си водел любовниците у дома.

Изпълнителката на хита What's Love Got to Do With It казва пред камерите за втория си филм, че има посттравматично стресово разстройство, причинено от побоите и многобройните здравословни проблеми, които я съпътстват през последните години. Филмът й "Тина" показва как кариерата й е била нейният триумф над насилието.

Документалната лента включва емоционални интервюта с певицата, в които тя разказва за детството си, прекарано в крайна бедност, брането на памук в тенесийските полета, певческия и? дебют със съпруга побойник Айк и

самотните години

дори когато е най-добрата рок звезда в света.

Неведнъж набляга на един от най-болезнените си моменти – първия побой, когато тя предлага да прекратят връзката си, въпреки че е бременна от него. Отговорът му бил повече от красноречив: "Ще разбия главата ти в стоманена поставка за обувки". А след това я изнасилил.

Осъзнавайки, че тя е истинският талант в техния дует, Айк се стремял да я контролира психически и физически. Рядко я изпускал от погледа си, като дори не и? давал пари и отказвал да я остави да се вижда с приятели.

"Разбитите устни, насинените очи, изкълчените стави, счупените кости и психологическите мъки станаха част от ежедневието ми”, пише Тина Търнър в една от книгите си.

"Тази сцена се връща - като проклятие", признава тя. Рок легендата твърди, че е мразила Айк "дълго време", но започнала да се учи да му прощава след смъртта му през 2007 г.

"Това не беше добър живот. Доброто не балансираше лошото", констатира Тина Търнър.

Тина Търнър се грижи за Айк и четиримата им синове, докато прохожда в кариерата.
Тина Търнър се грижи за Айк и четиримата им синове, докато прохожда в кариерата.