Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Захари Карабашлиев
Захари Карабашлиев

Разбирам, че докато в НДК е вървял коледния панаир на книгата и десетки хиляди читатели минаваха буквално пред очите ми, навън пред президентството е започнало про-руско шествие.

Да, може да е силно казано "шествие", поради малобройността си, но то се е случило. Да, било е за за вътрешно-руска употреба -- за да бъде показано по руските медии и да увери целокупния руски народ, че светът е зад справедливата му война - но се е случило.

Разбирам, че било "спряно" от властите в София, едва след като се е случило. Всички органи са знаели и никой не е е реагирал адекватно. Нека обобщя - това е шествие в подкрепа на Русия, която първа е обявила България за "вражеска страна". А управата на София го е допуснала. Нямам нито думи, нито обяснение.

Истината е, че тази мръсна война в Украйна ме оставя с остър дефицит на толерантност към всякакви копейки, ниновчета, резиденти, гълъби "за мир" и други чебурашки във властта. Не може вече да се управлява по този безгръбначен или подъл начин, не разбирате ли?

Светът се променя. Няма как да искате да оставате същите.

*От фейсбук