Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радомир Чолаков  председателства правната комисия
Радомир Чолаков председателства правната комисия

БСП и ДБ имат 48 часа да мислят - ако не подкрепят Габровски, отиваме на избори и те ще са виновни, допълни депутатът от ГЕРБ-СДС

Не знам какво пише в папката, която проф. Габровски ще даде на президента, но в нея ще има само имена на експерти - добри хора, умни, успешни - хора, за които трудно някой би казал "този не става", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Според него недостойно и подло е поведението на тези, които казват, че ГЕРБ пазарува в момента хора за правителство на Николай Габровски.

"Ситуацията е такава че българското общество няма да прости на политиците, ако не са отговорни. Едно правителство не трябва да бъде избирано с идеята че ще бъде свалено след 6 месеца. Задачите са много тежки, така че не бива да слагаме времеви хоризонт. Политическите сили сме длъжни да помагаме за това", обясни Чолаков. Първият изразител на омразата е била Мая Манолова, после ИТН - формации, чиято идеология е стъпила върху омраза и див популизъм.

"После дойде ПП. Чудя се как стари партии като ДБ и БСП се поддадоха на този популизъм. Имат обаче 48 часа дали могат да преодолеят и да се освободят от тази манипулация и да гласуват правителството на проф. Габровски.

Водил съм кампания срещу Радев, като председател на инициативния комитет на негов опонент в изборите, но това не означава че когато Радев е прав аз няма да му го призная.

Аз не мога да мразя - уважавам еднакво колеги от всички партии. Не ми пречи да кажа, че Нинова е достоен човек и взима държавнически позиции. Трябва да работим за успокояване на обществото.

В предишния парламент казваха, че законопроект на ГЕРБ няма да мине, независимо дали е добър. Сега аз поисках законопроекти на тези хора, които тогава сипеха омраза - няма нужда от омраза.

Отдавна не сме чували думата дълг, аз вярвам на професора. Спокоен съм, защото Габровски и кабинетът, които ще предложи, е най-доброто за момента
Ще го предложим за третия мандат. БСП и ДБ имат 48 часа да мислят - ако не подкрепят Габровски, отиваме на избори и те ще са виновни", допълни депутатът Чолаков.