Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Преди време Роналдо бе обезсмъртен с бронзов паметник в родния Фуншал, 37-годишният португалец обаче вероятно никога няма да вдигне над главата световната титла. Снимка ПИКСАБЕЙ
Преди време Роналдо бе обезсмъртен с бронзов паметник в родния Фуншал, 37-годишният португалец обаче вероятно никога няма да вдигне над главата световната титла. Снимка ПИКСАБЕЙ

Кристиано Роналдо остана резерва срещу Мароко в 1/4-финала на световното на стадион "Ал Тумама", но се появи на терена в 51-ата, докато неговата Португалия загуби 0:1 с гол през първото полувреме. Така 37-годишната мегазвезда на световния футбол вероятно се прости завинаги с мечтата си да стане шампион на планетата.

Преди това северноафриканците отстраниха на 1/8-финала Испания след дузпи.

Досега никога отбор от Африка не бе стигал полуфинал, като останалите три отбора на 1/4-финал преди Мароко бяха Камерун, Сенегал и Гана.

Гола, който направи разликата в мача, вкара с глава централният нападател Юсеф ен Несири в 42-ата минута.

Груба грешка допусна португалският вратар Диого Коща, който излезе да пресрещне центрирането на левия бек на мароканците Ятия Атиах Алах, но се размина с топката, което позволи на Ен Несири да реализира.

След последния съдийски сигнал Роналдо се прибра почти на бегом в съблекалнята, ридаейки неудържимо.

Въпреки грандиозния провал на "мореплавателите", той записа нов рекорд в славната си кариера. Петкратният носител на "Златната топка" изравни постижението за най-много мачове за национален отбор със 196. 

Досега еднолично на върха в тази класация бе Бадр ал-Мутава от Саудитска Арабия, който също има 196 мача за страната си. Трети в този списък е Серхио Рамос, който има 180 мача за Испания, а четвърти е Джанлуиджи Буфон със 176 мача за Италия.

Роналдо е водач и във вечната класация по отбелязани голове за национални отбори със 118.