Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова. Снимка БСП
Корнелия Нинова. Снимка БСП

Гласувалите за военната помощ за Украйна бяхме обвинени от БСП, че вкарваме България във война, въпреки че над 50 държави се намират в сходна позиция, без още да са въвлечени във военни действия. Когато БСП и госпожа Корнелия твърдят, че са за мир, те чисто исторически влизат отново в противоречие на два етически императива. Като наследник на антифашисткото движение в България, с което особено се гордеят, те би трябвало отлично да помнят събитията в Европа от 1938-а насам. Когато Хитлер си поисква Судетите, Франция и Англия казват: Абе, да ги взима! Мир да има!

После Хитлер си взима Полша с активното съдействие на Съветска Русия и мърморещото съгласие на Европейските велики сили. След това си взима и Австрия. Европа: Мир да има! Когато влиза в Париж, обаче и начева бомбардировки над Лондон, оказва се че мир не само не може да има, но не е и имало вече 4 години.

Загубен е не само мирът, но и милиони човешки животи, защото „мир да има“.

Ситуацията с Путин не е много различна…

Ако утре той реши, че му трябва Молдова? Ако сметне, че руснаците в Свети Влас или Камчия имат право на референдум за автономия или присъединяване към Руската федерация, ние ще се радваме ли на „мир да има“?!

От Фейсбук.