Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гълъб Донев
КАДЪР: bTV
Гълъб Донев КАДЪР: bTV

 България е правова държава. Не бих казал, че сме корумпирана държава. Не мога да приема упреците, че служебното правителство не си е свършило работата. Точно обратното – служебното правителство активизира всичко онова, което не беше свършено. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев пред bTV.

„Има отделни практики, които, надявам с,е органите много бързо да работят и да разкрият всеки сигнал и всяка практика за прилагане на корупционни схеми или други механизми и практики, така че да докажем, най-вече пред българските граждани, че българските лица, които заемат висши държавни длъжности, всички лица, които работят в държавна общинска администрация, отговарят на етичните стандарти и етичните норми и няма съмнение в практики, които водят към корупция“.

Донев добави, че Шенген е национален интерес за България.

"Шенген се превърна в общонационален проблем. Всички българи трябва да получат информация. Австрия открои какъв е проблемът. Той е функционирането на Шенген, а България не е в Шенген. България не допусна поток от мигранти към Австрия. Позицията на Нидерландия е друга. Ще преминем през всички стъпки по отношение продължаване на диалога с двете резервирани държави. Ще работим до последно и аз съм сигурен, че България ще стане член на Шенген“"

Донев добави, че по българската граница никога не е стреляно. Българските гранични полицаи гарантират сигурността на европейските граждани. 

"Предишното правителство бездействаше по отношение на "Капитан Андреево". Когато има загуба на доверие се предприемат мерки, за да бъде възвърнато."