Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев СНИМКА: Архив
Иван Гешев СНИМКА: Архив

Прокуратурата ще работи приоритетно по случаите, установени от МВР, в рамките на специализираната операция срещу наркоразпространението, която се провежда в цялата страна.

Това заяви на брифинг в Съдебната палата главният прокурор Иван Гешев.

Той допълни, че от месеци обвинението извършва проверки за наркоразпространение, особено около училищата, както и за шофиране след употреба на дрога. През последните месец-два, освен тази организация, е създадена и координация по места с МВР за постигане на реални резултати по противодействието на разпространението на наркотични вещества.

Вчера главният прокурор е разпоредил на административните ръководители да активизират работата по досъдебните производства в съдействие с МВР и да предприемат необходимите действия за привличане към наказателна отговорност на лицата, за които има събрани данни.

Тази сутрин МВР и прокуратурата съобщиха за операции срещу наркоразпространението в цялата страна.

"Дали някой представител на институция харесва или не този, който стои начело на дадена институция, не интересува българските граждани. Основната цел е взаимодействие за покриване на очакванията на гражданите - противодейсиве на престъпността и защита на сигурността. В прокуратурата е създадена огранизация за бързо и приоритетно извършване на действия по разследването по случаи, които бих нарекъл нови и които ще разкрие и констатира МВР днес в съответствие със своите правомощия. Освен това, приоритетно и в координация с МВР активно се пристъпва към привличане към наказателна отговорност на лица, за които са събрани доказателства за разпространение на наркотици, както от МВР, така и от следователи", каза Иван Гешев.

Обобщени резултати ще бъдат представени през следващите дни.

Брифинг на главния прокурор Иван Гешев

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев стартира операция "Бяло" срещу разпространението на наркотици у нас. В рамките на операцията в с. Томпсън, до Своге, са задържани двама души. Брифинг на главния прокурор.

Публикувахте от "По света и у нас" - новините на БНТ в Сряда, 7 декември 2022 г.