Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Лорер Кадър: bTV
Даниел Лорер Кадър: bTV

"Разривът между "Продължаваме промяната" и президентството има други корени. Става ясно, че президентството има политически амбиции и ние сме ги разочаровали. Ние благодарихме на президента, че поведе протеста, но никога няма да бъдем президентска партия. Явно това не се е понравило", това каза Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" по повод изказването на президента Радев вчера. 

Припомняме, че Румен Радев заяви, че е било грешка да се довери на "Продължаваме промяната" и нарече управлението им "шарлатания". 

"Не приляга на висотата на президентската институция да дава оценки на политическите партии. Партиите са израз на хората и техните политически идеи. Зад "Продължаваме промяната" стоят половин милион души и той ги окачестви като "шарлатани". Президентът трябва да обединява", каза още Лорер пред bTV.

"Имам много ясна представа, че много пъти се опитваха да пришият "Продължаваме промяната" към президентството. Всички структури на ГЕРБ, БСП и ДПС са в пълна безопасност. Никой от нас не ги е взимал и няма да ги вземе. Нинова се тревожи, защото гласовете на БСП намаляват с годините. ПП стои в центъра на българската политика", коментира той. 

Депутатът от "Продължаваме промяната" заяви, че появата на Кирил Петков и Асен Василев като служебни министри е дало начален тласък на партията, но не подкрепата на президентството е това, което е спечелило сърцата на българите.

"Бездействието на БАБХ, откакто "Продължаваме промяната" не я управлява, е доста очевидно. Те не се явяват на делата, не плащат таксите. Това са елементарни хватки, за да симулираш дейност, а всъщност да не вършиш нищо", така Лорер коментира сигнала до ДАНС, който партията внесе срещу Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

"Всички знаем, че господин Габровски е декор в ГЕРБ, защото решенията се взимат еднолично. Ние няма да подкрепим техен мандат, независимо кой е премиер. Ние няма да предлагаме нищо. Ще участваме в преговор само по отношение на политиките, които сме обявили", категоричен бе Даниел Лорер.