Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова. Снимка БСП
Корнелия Нинова. Снимка БСП

ГЕРБ няма да успеят да направят кабинет, защото нямат декларирана политическа подкрепа, за да направят мнозинство. Няма да подкрепим ГЕРБ - нашата позиция е ясна, въпреки спекулациите, че ще се прегърнем с ГЕРБ. Това каза лидерката на БСП Корнелия Нинова пред bТВ. 

Не е Борисов човекът, който може да преведе България през кризи, каза още тя. На него му е привично това самохвалство, но не изглежда най-доброто решение. 12 г. управляваше и видяхме възможностите му и резултатите от това управление, каза още тя. Според нея сравнението му с Меси не е било уместно. 

Тя обясни, че БСП се подготвя за третия мандат и чака решението на президента. 

Според нея  не е добро решение  "Продължаваме промяната" да се откажат да създадат правителство. "Имаше нужда от стабилност, от правителство и от работещ парламент. Не бихме се опитали обаче да ги съветваме или да им се месим, защото това е решение на тяхната партия", допълни Нинова.

"Не виждаме никаква логическа връзка между това, че са приети промени в Изборния кодекс и възможността за съставяне на кабинет с втория мандат. Нека ПП да излязат и да обяснят какво има общо едното с другото. Смятам, че си струваха промените в Изборния кодекс, защото така даваме право на хората да избират как да гласуват с хартия или на машина", уточни лидерката на БСП. Доста грубичко влизат на терена на други партии, каза още Нинова за ПП. 

Манипулация е твърдението за "хартиената коалиция". Ние имаме твърда позиция по тази тема и си отстояваме, каза още тя. И каза, че няма да има тъмни стаички, видеонаблюдение. Искаме честен изборен процес и свобода на хората, които да избират как да гласуват, каза още соцлидерката. И обясни, че има съмнения, че се правят манипулации с машинното гласуване. 

През 2016 г. бях избрана с програма за сериозни промени - въведохме мандатност за депутатите, прекия избор и решение за приемане на стари членове. Сега им напомних това решение и през годините бяхме активни. С АБВ бяхме партньори, а с Татяна Дончева бяхме на масата на преговори, през всичките всички години сме подавали ръка на колегите, Георги Кадиев беше депутат. Малко разочароваща беше тази среща - охулиха БСП и се разпуснаха. Вътрешната опозиция се скри зад тези стари лица, каза още тя.

Унизително е това, което се случи вчера. Според мен има две страни. да убеждаваме Европа, че сме си свършили работата, но и да обърнем внимание на това, което ни казват - корупция и границата, каза още лидерката на БСП.