Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кабинет с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да видим, ние премиер си имаме, той се казва Бойко Борисов. Особено от това, което видях от посещението му на срещата на ЕНП тези дни, той е най-подготвения и най-добре приет български политик в Европа, каза по Би Ти Ви бившият финансов министър в правителството на ГЕРБ Владислав Горанов. По повод връчването на първия мандат за кабинет от президента Румен Радев на ГЕРБ утре той уточни "казвам моите лични впечатления от това, че в момент на изпитания и кризи трябва да сложим за лидер този, който действително се е показал като такъв".

Казвам кое е най-правилното решение за мен за кандидат за премиер. Когато имаш Меси, няма нужда да търсиш Анхел ди Мария, изрази се той метафорично в термините на футбола.

За състава на кабинета с уговорката че изразява лично мнение, Горанов каза - членовете на правителството трябва да имат експертиза и да могат да носят политическа отговорност.
Мисля, че не ми е дошло времето да бъда отново министър, аз съм бил и зам.-министър, и министър и мисля, че има достатъчно различни варианти.

Голяма част от партиите в парламента се хранят от отрицанието. Ние ще си извървим пътя до край, вината ако няма правителство няма да е наша, каза още Горанов. Според него с контактната група за преговори Паси и Плевнелиев постигнаха тъга - разочарование че хората, за които те едва ли не представиха политическа легитимация, отказаха дори да се видят с тях. Вижте какво се случи с "Продължаваме промяната" и президента Радев, той би трябвало да е гневен, каза Горанов.

ГЕРБ няма да влезе в правителство, в което не участва ДБ. Това е най-естественото, каза още Владислав Горанов.