Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков. Снимка: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Кирил Петков. Снимка: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

"Ако Борисов иска да знае защо няма да влезем в Шенген, отговорът е прост: заради схеми като Капитан Андреево и Росенец. Заради това, че първият законопроект, който внесохме - за КПКОНПИ, не стигна до зала, за сметка на Изборния кодекс". Това написа бившият премиер Кирил Петков във фейсбук относно влизането на страната ни в Шенген. 

Припомняме, че вчера Нидерландия обяви, че ще блокира приемането на България в Шенгенското пространство, защото смята, че страната ни е готова.  Темата стана повод за спор след политическите партии, които взаимно си размениха обвинения защо страната ни няма да бъде приета в Шенген. 

Петков твърди, че европейските лидери не вярват на Бойко Борисов и единственият начин да влезем в Шенген е, ако в страната ни има отново антикорупционно правителство. 

"В следващите седмици всички ние ще наблюдаваме поредното театрално представление на ГЕРБ - опит за съставяне на правителство. Ще гледаме монолозите на Борисов, политика сведена до евтина шоу програма, платени сутрешни анализатори… и всичко това в пореден опит отново да изкривят общественото мнение", написа бившият премиер във фейсбук.

"Само преди седмица с идеята за правителство на малцинството ние посочихме своите ясни приоритети – членство в Еврозоната, Шенген, социален пакет, бизнес пакет, реформи в съдебната система. Вчера ГЕРБ, ДПС и БСП убиха тези приоритети", казва той. 

Кирил Петков е категоричен, че въпреки загубата на битката за Изборния кодекс, битката за България тепърва започва. 

"Няма да позволим да откраднат бъдещето на българите. С всеки изминат ден ние добиваме повече опит, а техните игри се изтъркват. Така че е само въпрос на време, България отново да се върне по пътя на справедливостта и просперитета", казва още той.