Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Йорданов Кадър: YouTube
Валери Йорданов Кадър: YouTube

Актьорът обръсна главата си в знак на протест

Моето искане е за оставката на г-н Василев. Не ме интересува какво ще се случи.

Това заяви актьорът и режисьор Валери Йорданов във видео обръщение в своя YouTube канал с искане директорът на Народния театър Васил Василев да напусне. 

"Случката, която ме провокира да се обърна към всички вас, дами и господа управляващи, скъпи зрители и хора, имали смелостта и честността да се включат в подписката "Аз подкрепям Морфов", обясни той и допълни:

"Снощи след края на събирането на подписи, едно птиченце ми прошепна, че един човек, който работи в Народен театър Иван Вазов е бил уволнен, защото се е подписал на тази подписка. След което са му се обадили и са му казали, че няма да го уволнят, но вече да си трае и да внимава. Това ме провокира да направя изложение на този проблем."

След тези думи, той започна да бръсне главата си и обясни, че проблемът е започнал с конкурсът за директор на Народен театъра Иван Вазов, когато с "много лъжи" са опитали да го обявят за невалиден.

"С много неистини от предишното ръководство, което свали 5 спектакъла на Александър Морфов, ние успяхме да се преборим конкурсът да е валиден. Дойде новият директор г-н Василев и всичко започна като по приказка. Той обеща вдигане на заплатите, обеща чужди режисьори - направи го. Всичко започна наред", изтъкна Йорданов.

Той уточни, че в един момент обаче служители на Народния театър започнали да напускат. 

"Много служители започнаха да напускат. И то доста служители. И то дългогодишно работещи, перфектно извършващи служебните си задължения", каза той и добави:

"Ще започна с инспектор салон, една дама, много интелигентна, чиято врата беше разбита много преди Морфов да обяви своя протест и да напише какво мисли на вратата на г-жа Кръстева. Когато тази дама попита шефката на отдел "Връзки с обществеността" Велислава Кръстева защо вратата й е разбита, тя получи отговор, който гласеше: "Ами, ние се разширяваме".

Валери Йорданов допълни, че е имало много уволнения и отстранявания на хора по различни причини, за да бъдат заменени с нови лица, млади лица, "наши хора".

"Александър Морфов обяви свой протест. Обяви го преди представлението "Хъшове". Аз лично съм му свидетел и още доста хора, които няма да обвинявам, ако се изплашат, защото всеки има семейство и всеки се бои, че може да бъде уволнен", разказа той.

Актьорът обясни, че дори шефът на Комисията по култура на Народното събрание му е казал, че проблемът няма да се обсъжда и е по-добре да не идва на заседанието. 

"Ще отрече ли г-н Василев, че когато се опитах да се изкажа, той ме посочи с пръст и ми каза: "Ти там си трай"? Няма как да си трая, когато виждам управление като между 1976 г. и 1984 г.", каза още той.

"Започвам да се срамувам, че съм българин. Няма да ви го простя това", заяви в заключение Валери Йорданов.