Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Светлана Шаренкова Снимка: "168 часа"
Светлана Шаренкова Снимка: "168 часа"

"БСП се превръща в една маргинална партия, в една секта. С тези 25 депутати тя не може да представлява лявото в България. Лявото е половин България. БСП няма монопол върху лявото. ... Това, че в предизборна ситуация партиите се надпреварват кой колко ще даде, не е лява политика и не е социализъм. Самата Корнелия Нинова е много далече от понятието за социална държава. Не раздаването на пари е лява политика. В най-бедната държава в ЕС лявото не е представено нито в законодателната власт, нито в местната власт".

Това каза пред БНР проф. Светлана Шаренкова, член на Националния съвет на БСП и председател на форум "България - Русия".

Искаме Костадин Паскалев да стане лидер на обединената левица, а защо не и на БСП, заяви Шаренкова във връзка с Кръглата маса под надслов "Лява България - идеи, политики, единение", която вчера събра в Националния дворец на културата представители на вътрешната опозиция в БСП и лидери на по-малки леви формации, които са бивши членове на социалистическата партия.

Тя добави:

"Корнелия Нинова не може да събере с един призив за амнистия всички т.нар. стари муцуни от БСП. Събра ги Костадин Паскалев със своя управленски и политически опит на един искрен социалист и ляв човек".

По думите на Шаренкова трябва да има промяна в БСП на предстоящия конгрес на партията:

"В БСП искаме да реорганизираме партийния ни живот и чрез Устава да върнем колективния стил и метод на ръководство".