Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Ако мислите, че сагата “Белене” е свършила - жестоко се лъжете. БСП нададе вой и стяга обречен и безсмислен вот на недоверие към управляващите. А Петър Димитров предупреждава - руски самовар с американска царевица не работи. Зависи какво искаш - при малко повече старание може и царевично уиски да прокапе. А Илф и Петров бяха писали, че водка става от всичко. Дай една табуретка и ще ти изкарам табуреткова - твърдяха двамата гении. Обаче се разбра, че от този реактор ток скоро няма да потече.
 За шлагера “Белене” незабавно се закачи и експрезидентът Първанов, който пък поиска референдум за втората атомна. Стратегът на големия енергиен шлем вече използва темата, за да атакува отново Станишев. В прав текст той призна, че правителството на БСП не е огледало добре всичко свързано с цената на “Белене”, и обяви, че трябва да се търси наказателна отговорност от този, който е подписал договора с Русия. Сега разбрахте ли, че скандалите около “Белене” едва сега започват. И ще продължат поне до конгреса на червените през май.
 Среднощна пресконференция на Бойко и Делян Добрев. Е, знае как да се пласира премиерът и това си е. Само преди час беше в “Панорама”, на следващата сутрин ще бъде в “Дарик”. За него сега е най-важно широките народни маси, 70 на сто от които бяха “за” строежа на "Белене", да се върнат на правилни позиции и да викат “Бойко, ти си прав”. И пак - руски газ, руски реактор, руска газова централа, че и “Газпром” може да влезе в електропреносната ни мрежа. Но както писах неотдавна. “Каквото направи Бойко - все е хубаво.”
 Отдавна не бях присъствал на по-весел парламентарен контрол. В продължение на повече от половин час вицето Цветанов и ексшефът на МВР Миков се надпреварваха да убеждават зрителя кой е по-голям лъжец. При политиците да лъжеш - това звучи гордо, но тия двамата се изкараха най-гордите мъже на планетата. С помощта на Антон Кутев, разбира се. Къде без него.
 Откровение на месеца: Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме - призна премиерът Бойко Борисов пред металурзите в ОЦК "Кърджали". Да де, ама едно е да си прост работник, друго е да си прост министър-председател. Чак сега разбрах какво им куца на Синята коалиция, че не се разбира с електората. Прекалено са сложни, особено лидерите им.
 На 1 април бе разпространена новината, че Доган лично долетял до Кърджали и раздал хонорара си от 1 милион на металурзите от ОЦК. По този повод Миро Кат пише във фейсбук: “Ти от таралеж сукал ли си и от жаба перо скубал ли си, та Доган да върне хонорара.” Пък точно на 1 април Валентин Захариев обеща да изплати заплатите на работниците. Върви, че не му вярвай.
 “Български заплати” е поискала тройката европейски кредитори за Гърция, при това тонът им бил ултимативен, съобщава пресата в южната ни съседка. И какво излиза - че Бойко ще излезе прав, като преди време съветваше същото? Тежко им на братята гърци, ако това стане, ще видят кон боб яде ли. А нашите калени пенсионери ведро си пеят: Пролет пукна, ние не”.