Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сийка Милева СНИМКА: Архив
Сийка Милева СНИМКА: Архив

В каква държава живеем? Вълна от престъпност ни залива, а ние трябва да изплуваме, защото се давим. Няма справедливост, коментира говорителят на главния прокурор     

Новините, че полицейски служители спират с телата си нелегални мигранти, за което заплащат с живота си, станаха ежедневие. На фона на това някои говорят за спад на престъпността.

Предоставям телефона си доброволно на всеки един, който твърди, че няма престъпност. Да видим дали в рамките само на 24 часа ще издържи психически на докладваните случаи от страната за разпространение на наркотици, убийства и грабежи на възрастни хора, нелегално преминаващи мигранти и пътнотранспортни произшествия, в които на пътя загиват нашите деца. Това коментира пред "24 часа" говорителят на главния прокурор по повод поредния инцидент от тази сутрин, при който бус с нелегални мигранти се вряза в  полицейски джип. 

"Заради нестихващия мигрантски натиск само за последните два месеца загубихме трима полицейски служители. В момента за оцеляването на един полицейски служител се моли цяла България, а други са ранени, защото изпълниха служебния си дълг.

Хора, в каква държава живеем?! Какво правим с нея? Катастрофите са ежедневие, мигрантският натиск расте, а усещането у гражданите за абдикация на държавата се увеличава.

Тази вълна от престъпност ни залива непрекъснато и ние трябва да изплуваме, защото в момента се давим. Няма справедливост.
Всички ние трябва да поискаме това, което държавата ни дължи. А то е справедливи закони и съвременно законодателство. Основната функция на законодателната власт, на тези, които са избрани от народа, е да създават такива закони, които да отговарят на обществените отношения.

Прокуратурата ще предприеме безкомпромисни мерки, в рамките на своята функционална компетентност, за възпиране на подобни трагедии, с които се събудихме тази сутрин.

Призоваваме българските политиците да направят същото. Да чуят гласа на хората и да започнат да решават реалните проблеми на правосъдието, а не да се опитват да държат на къса каишка съдебната власт.

Шофьорът на буса, превозващ нелегални мигранти - Найден, български гражданин, е с 50 листа криминално досие. Следва ли такъв човек спокойно да се разхожда сред нас и да се чувства недосегаем, да не се подчинява на полицейско разпореждане, да се движи с голяма скорост, вероятно над 100 км в час и буквално да “лети” директно към полицейския бус, без да извърши никаква маневра с цел да избегне удара. Не намалява скоростта, сякаш умишлено иска да се забие в него.

Надяваме се българският законодател да реши важните проблеми на гражданите, а не да ги задълбочава, стараейки се да разрушава вече изградени структури.