Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Мирчев КАДЪР: БНТ
Ивайло Мирчев КАДЪР: БНТ

Назад към мракобесието на миналото, или напред към свободния избор - това е дилемата според депутата от ДБ

България няма как да остане в миналото, където обаче е мястото на безнадеждно остарялото ѝ въоръжение. Така, чрез публикация във фейсбук, депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев реши да отговори задочно на президента Румен Радев. По-рано, на консултациите на "Дондуков" 2 с представителите на ДБ, държавният глава няколко пъти цитира статуси на Мирчев и ги използва, за да атакува коалицията по позициите й за Украйна и изпращането на българско оръжие там. Радев използва интернет коменатарите му, за да попита какво са направили за 8 месеца във връзка с модернизацията на Българската армия. И изрази опасения, че изпращането на въоръжение може да застраши националната сигурност.

"Г-н президент, от таз сутрешните консултации разбирам, че се четем. Не знам обаче дали се четем с разбиране, затова искам да поясня какво стои зад думите ми. България няма полза да се снишава, освен че би било безпредметно и безчестно. Няма причина да се държим като сателит на отдавна разпаднал се тираничен “съюз” от миналото. Имаме обаче всички причини да поемем отговорността си в днешните съюзи, на които България е доброволен и осъзнат член", реагира няколко часа по- късно Мирчев.

Според него каквото и управление да има България, то трябва да я води напред, а не да я връща назад. "До това се свежда всичко - назад към мракобесието на миналото, или напред към свободния избор. И ако Вие като президент не го разбирате, цената ще я плати България", констатира депутатът.