Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Володимир Зеленски. СНИМКА: ОФИС НА ПРЕЗИДЕНТА
Володимир Зеленски. СНИМКА: ОФИС НА ПРЕЗИДЕНТА

От началото на войната Русия е изстреляла повече от 4700 ракети срещу Украйна.

"Днес е 270-ият ден от пълномащабната война. Русия е изстреляла повече от 4700 ракети срещу нас. Стотици от нашите градове са просто опожарени. Хиляди хора са убити. Стотици хиляди са депортирани принудително в Русия. Милиони хора са напуснали Украйна и са се отправили към други страни, за да избегнат войната", заяви президентът Володимир Зеленски в обръщение към участниците в международната среща на франкофоните, предава БТА.

Той подчерта, че е необходимо да се спре руската агресия.

"Винаги казвам следното: връщането на мира е възможно! Но това е възможно, когато всички по света разберат, че никой по света не заслужава нито един ден на терор", подчерта Зеленски.

Русия си е поставила за цел да унищожи енергийната система на Украйна и да остави хората без топлина и светлина през зимата. Руснаците безмилостно обстрелват украинските градове с ракети. Москва нанесе масирани ракетни удари на 10, 11, 17 и 31 октомври, както и на 11 и 15 ноември.

Само при последния случай руснаците изстреляха 96 ракети по Украйна. Освен това те използваха и ирански безпилотни самолети камикадзе.

В същото време представителят на командването на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат отбеляза, че руските окупатори могат да нанесат нови масирани ракетни удари по Украйна по всяко време, но има проблем с производството на нови ракети.