Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Водят Ивет Стайкова към съдебнат а зала с белезници на ръцете и пранги на краката. 
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Водят Ивет Стайкова към съдебнат а зала с белезници на ръцете и пранги на краката. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

18-годишната Ивет Стайкова, която е обвинена в убийството на баба си актрисата Виолета Донева, демонстрира крайно странно поведение в Софийския апелативен съд. Момичето с розова коса се усмихваше, правеше комплименти на съдебната охрана, оглеждаше залата и прозорците, искаше да поседне, слагаше си и си махаше качулката и дори шумно се прозя, когато съдия Калин Калпакчиев обяви, че остава в ареста. 

Минути преди това Ивет дори му подсказа, че за престъплението, за което е обвинена, я грози доживотен затвор без замяна, с което показа, че е наясно с Наказателния кодекс, но не и притеснена. 

Наред с усмивките и поведението на дете, което не разбира точно защо е там, Ивет потреперваше и трудно се задържаше неподвижна за повече от няколко секунди. С охота си говореше и със съдебната охрана.

"Всичко е игра". Това казала Ивет на приятеля си Виктор, при когото живяла седмица преди смъртта на баба си. Тя му признала, че иска да нарани него и своите близки, "за да го пробуди".

 Точно тогава, на 14 октомври, тя му налетяла с нож.

Въпреки че е слабичка и висока не повече 1,59 м, Ивет била доста агресивна, разказали нейните близки. Това била и една от причините да не е при майка си, на която системно посягала. 

На 20 октомври момичето буйствало и във влака София-Пловдив. Скочила да бие кондуктора, а преди това майка с деца. Това била и причината да бъде  отведена в психиатрията в Пазарджик. Там Ивет била с белезници и вързана с колани през гърдите и през краката, защото налитала да бие и персонала.

Искам да живея най-после, каза пред съда Ивет. Тя можела да отиде при майка, но можело и в следствения арест, а "и в затвора в Сливен и било любопитно".

Съдът обаче реши, че момичето трябва да остане в ареста, но препоръча спешно да му бъде осигурено лечение. Ивет ходела при психиатър, за да лекува пристрастеността си към дрогата, но не го правела системно. Не съдействала на лекаря.

Магистратите посочиха, че тя трябва да бъде изолирана от средата, в която живее.