Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Сарафов Кадър: БНТ
Борислав Сарафов Кадър: БНТ

"Образувано е досъдебно производство за отвличане на изчезналия Александър в Перник. Ние не знаем дали то със сигурност е отвлечено. Трябваше да реагираме и да образуваме производство и най-близкото до случая бе отвличане. Издирването продължава към момента", това заяви директорът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов в ефира на БНТ.

Сарафов разказа, че детето е изоставено от майката преди години. Бащата се грижи за него, но има двигателни проблеми. 

Александър е висок около 1,50 м. Към момента на изчезването си е облечен със сини дънки и сив суитчър. Викове и силен шум може да изплащат детето. 

Към момента в издирването участват доброволци, служители на МВР, дронове и термокамери на Столичния инспекторат. 

"Не цялото общество смята, че Иванчева е жертва. Тя може да бъде жертва единствено на своята собствена алчност. Присъдата й е справедлива със сигурност. Присъдите на ВКС не могат да бъдат коментирани, а само изпълнявани", така Сарафов коментира ареста на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

"Състоянието на братята не може да омаловажи деянието им. Те са убили униформен български полицай, докато е изпълнявал задълженията си. Мои следователи ще проведат експеримент на мястото, за да се установи със сигурност откъде са произведени изстрелите. Убийците трябва да бъдат изправени пред съд и да получат своето наказание", каза той по темата с убийството на граничния полицай Петър Бъчваров откъм Турция и твърденията, че двамата братя са психично болни.

Директорът на Националната следствена служба определи убийството като "изключително нагло деяние" и заяви, че не смята, че Мустафа и Енгин са невменяеми. Според него те ще получат ефективно наказание.