Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

18-годишната красавица бе избрана сред 16 кандидатки от цялата страна

Александра Кръстева е новата Мис България. Тя бе избрана сред 16 кандидатки от цялата страна по време на финалния конкурс, който се състоя на 10 ноември в столицата. Надпреварата за най-красива българка, организирана от Ирина Папазова, премина в традиционните турове по бански костюми, всекидневни тоалети и официални рокли.

По време на конкурса от 16-те момичета бяха избрани 10 претендентки, след което само пет стигнаха до полуфинал.

Специалната награда и титлата “Мис България Интернешънъл” спечели Яна Стоянова от Варна, трета подгласничка стана Йоана Стефанова от Бургас, за втора подгласничка бе избрана София Папукчиева от Пловдив, първа подгласничка е Никол Иванова от Шумен.

Самата Александра Кръстева всъщност също е от Шумен, но вече живее в София, където учи първа година архитектура. Затова тя участва в конкурса и като представителката на столицата. Преди това е завършила Природо-математическата гимназия “Нанчо Попович” в родния си град. През декември най-красивата българка ще празнува 19-ия си рожден ден.

Участието в конкурса е първия досег на Александра до подиума, въпреки че има данни за модел, досега не се е занимавала с мода. Плановете ѝ до този момент били свързани единствено с архитектурата. Първоначално искала да се занимава с интериорен дизайн, но променила намеренията си и избрала по-обширната специалност. За разлика от много свои връстници, изобщо не обмисляла варианта да учи в чужбина.

“Обичам България и искам да остана да живея тук”, казва тя.

По време на конкурса в залата дошли да я подкрепят приятели и семейството ѝ. Майка ѝ е кредитен специалист в банка, а баща ѝ има транспортна фирма. Александра има по-голяма сестра, която е счетоводител в земеделска компания.

За хейтърите тази година ще бъде изключително трудно да намерят причини, заради които да оплюят новата носителка на титлата “Мис България”. По нея няма никакви корекции и красотата ѝ е 100% истинска. Висока е 176 см, с дълга тъмна коса, естествени плътни устни и красиви зелени очи. Стройната си фигура дължи на добри гени, но и на заниманията с различни спортове в детските години. Тренирала е художествена гимнастика, лека атлетика, спортни танци, народни танци, плуване, волейбол. Сега обаче няма време за спорт, защото ученето заема почти цялото ѝ време. Злобарите не могат да я нападнат и че богато гадже е платило титлата ѝ, защото новата Мис България няма мъж до себе си в момента.

Печелейки короната, Александра Кръстева получи правото да представи страната ни на световния финал “Мис Планет”.

Александра Кръстева с короната

СНИМКА: “ХАЙЛАЙФ”
Александра Кръстева с короната СНИМКА: “ХАЙЛАЙФ”
Новата Мис България през декември става на 19 г.

СНИМКИ: НАДЯ КРЪСТЕВА
Новата Мис България през декември става на 19 г. СНИМКИ: НАДЯ КРЪСТЕВА
Финалистките в конкурса

СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ
Финалистките в конкурса СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ
Александра като малка
Александра като малка