Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Граничарят (в кръгчето) е отведен в сградата на дирекцията. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Граничарят (в кръгчето) е отведен в сградата на дирекцията. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Акцията е пример за добро взаимодействие с прокуратурата, обяви вътрешният министър Иван Демерджиев

Служител на Главна дирекция  "Гранична полиция", чието име е Янко, поискал и взел 2000 лева подкуп от търговец на техниката за границата, е задържан от "Вътрешна сигурност" на МВР, научи "24 часа". Разследването е под ръководството на Софийската градска прокуратура.

Задържаният работел в отдела, който се занимавал с техническото оборудване на границата. Срещата му с търговеца била в района на бул. "Мария Луиза", където се намира дирекцията. Той излязъл от сградата, за да се види с търговеца в малките улички. Тогава бил спипан.  Той си поискал процент от търговеца с думите: Ние така работим.

След като бил закопчан, униформеният беше докаран пред сградата на дирекцията. 

"Това е пример за добро взаимодействие с прокуратурата. Дирекция "Вътрешна сигурност", която е пряко подчинена на министъра, работеше активно по този въпрос вече няколко седмици. През цялото време бях в течение и съдействах. потърсихме и получихме съдействие от страна на прокуратурата, подготвиха се необходимите действия, белязаха се и пари. Днес тези усилия се увенчаха с резултат", заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Задържаният е на висока позиция - заместник-директор, отговарящ за собствеността и снабдяването на служителите с цялото необходимо оборудване", потвърди той. И допълни, че няма връзка с трагичния инцидент на граница отпреди няколко дни.