Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министрите Демерджиев и Стоянов в Елхово. Снимка:Архив
Министрите Демерджиев и Стоянов в Елхово. Снимка:Архив

С ловна пушка най-вероятно е застрелян граничният полицай Петър Бъчваров, който загина на българо-турската граница край Елхово снощи, довериха отлично запознати пред "24 часа". Експертиза на намерените от българската страна на границата проектили обаче ще каже с точност какво е било оръжието, с което е стреляно по българския граничар, уточниха от прокуратурата.  Назначена е и съдебно-медицинска експертиза, кааха разследващи.

Бъчваров е родом от Елхово, работи в системата от 7-8 г.  Потомствен полицай - баща му също е бил служител на МВР, разказаха местни. 

Както "24 часа" по-рано писа, в окръжната прокуратура в Ямбол е образувано досъдебно производство по чл.116 от НК за убийство на полицейски служител при изпълнение на служебните си задължения. Засега то е срещу неизвестен извършител.

Срещу граничния полицай Бъчваров и служител на МО, с който загиналият е обхождал терена, е била открита канонада от изстрели - те са били поне 10, каза по-рано днес вътрешният министър Иван Демерджиев.

Застреляният граничен полицай край Елхово е насочил фенер към пробив в оградата, за да го огледа и тогава е дошъл фаталният изстрел от турска страна. Военният от патрула не се е оттеглил, както бе съобщено по-рано, а се е прикрил зад джипа, с който е дошъл патрулът и е отвърнал на огъня. Именно той е казал , че е имало 10-15 изстрела.