Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Агитките с руски знамена и трансперанти
Агитките с руски знамена и трансперанти

При нас будалите особено много се наплодиха. Освен че обичат много да лъжат, да крадат и да се подиграват на другите, представителите на руския великодържавен елит страшно обичат да фантазират. Както казва един приятел - седят си на края на Европа, лочат водка с пушена риба и си фантазират какво мислят и какво правят европейците, а от един век - и американците... В един момент кремълските бандюги започват все по-силно да вярват, че техните фантазии са всъщност реалност. И се ядосват, че другите - на запад и на изток - се преструват, че не виждат тази изфантизирана реалност и не я приемат за истинска. Обиждат ги с липса на внимание. За да им обърнат внимание - започват да се държат още по-свински, отколкото обикновено. А сега по-конкретно.

След срутването на съветската империя стана ясно, че съхраняването на Русия като световна сила преминава през мащабна модернизация - стопанска, технологична и обществена. Трябваше да се напуснат всички исторически форми на азиатски сатрапски феодализъм и да се организира модерно общество. Тук като фактор на мощна съпротива се изправи дълбоко заложената склонност към крадене - толкова по-мащабно, с колкото повече власт се прави. Разграбването на най-богатата територия в света не е за първи път. Болшевиките занулиха Русия, ограбвайки всичко ценно в нея докато я обливаха в реки от кръв.

Постсъветската епоха бе епоха на открит, брутален бандитски грабеж. В началото хаотичен, след 2000 г. - организиран във "вертикала на властта". Но и в двата случая грабежът не пораждаше - и не можеше да породи - модернизация и превръщане на Русия в един от световните центрове на стопанска и международна власт. Ама как така? Ние трябва да бъдем империя. Е, вече не глобална империя - като "пролетарската", но все пак истинска, евразийска империя - алтернатива на "гнилия запад". Речено - сторено. След като "горският" - останалата след Студената война свръхсила Америка - затъна в Ирак, кремълската шайка обяви "геополитическа еманципация" и тръгна да възражда империята. Инвестира сериозни ресурси в масирана пропаганда в безобидните и безпомощни европейски страни - особено на тези в източна Европа. Така тръгна хибридната - пропагандната война, с която фантазиите на великодържавната криминална шайка трябваше да се превърнат в доктрина - картина на света, в система от убеждения на големи маси от хора в Европа и света.

От повече от десетилетие кремълските геополитически фантазии се повтарят ежедневно стотици, хиляди пъти по платените - включително български - медии от платените четирихилядници - експерти по руска фантазьорска геополитика. В България лесно ще ги идентифицирате - те "анализират" неизбежната квадратура на кръга, т.е. предстоящата импперска слава на Русия, ден и нощ по всички медии, сайтове, мрежи, чак до арогантните речи на българския парламентарен рашибозук. "Новият световен ред" - англосаксонският заговор за "подчиняване на света" - трябваше да бъде дезавуиран и светлото евразийско бъдеще да бъде открито за измъчените от потисническото НАТО и Европейски съюз широки (източно)европейски - постсъветски маси. Пропускам детайлите - те са известни всекиму. Ако някой не се сеща - има стотици евразийско-музикални форми на "геополитически НЕкоректно-то"...

Нещата се промениха през декември 2021 г. Изтерзани от ковид и - предполагам - след пореден геополитически фантазмен запой, кремълската шайка се изправи и посочи с пръст на Запад - "Ти-и... мене... уважаваш ли ме..." Ако ме уважаваш - бързо връщай НАТО на позициите от септември 1989-та. Ако не - ще свинстваме, ще приложим "военнотехнически средства"... Започнаха зверска, престъпна, безсмислена война срещу най-близкия си съсед. Трябва да се признае, че в тази война има рационален елемент. Разгромът на еманципиращата се от имперска кремълска власт украинска европейска нация трябваше навреме да я вкара обратно в евразийската кошара. Първо, защото Украйна "по право" принадлежала на империята им. Второ, защото украинският пример за еманципация от брутална бандитска диктатура а-ла-Кремъл може да се окаже заразителен за самата Русия.

... Историята нататък е известна. За нас е важно продължението на историята за България. Тук руските говорещи слуги са особено активни и - трябва да признаем - добре нарежисирани. Те временно изоставиха евразийските лакърдии и по команда минаха на темата "неутралитет". Оказва се, че ако България не стои уплашено в ъгъла, ако помогне на жертвата на брутална агресия - Украйна, ако защити националния си интерес и отстоява правото си да живее в свободна и демократична европейска общност - то България значи ще влезе "във война". Да, да, във война - не в "специална военна операция". Носят вода от най-далечните кладенци. Как цар Борис Трети не изпратил войски на източния фронт. Как сбъркал с присъединяването към Ос-та. Аналогиите са безумни и отчаяно нагли. И никой не се сеща да им зададе поне един въпрос... Защо, след като не пратихме войски на източния фронт, цар Борис го отровиха, а България я окупираха и смазаха за половин век? Защо след като Полша, Чехословакия не влязоха в Ос-та, а бяха жертви на Ос-та, сталинистката армия ги прегази и тях и ги комунизира?

Мащабите на идиотска индоктринация на българското общество са особено големи, защото българската "крепост" е системно предавана "отвътре". Легиони четирихилядници работят заедно с други легиони "полезни идиоти", които продължават да смятат руската империя - в различните й превъплощения - за "братска" страна. Не знаят, не желаят да знаят какво е причинила тази империя на България...

Но да се върнем на българските геополитически екстрасенси - на разпространителите на кремълските геополитически фантазии за нов, "евразийски" свят. Вижте, ако имате нерви, ако имате желание - изгледайте, изслушайте, прочетете каква и да е част от "анализите" на българските четирихилядни медийни "геополитици". Ако намерите ЕДНА тяхна прогноза, която да се е реализирала - обадете ми се! Ще почерпя, момчета, здраво ще почерпя! Няма да намерите. Фантазьорският - илюзорният свят на кремълската великодържавна арогантност не произвежда "нов световен ред". Този фантазьорски свят произвежда лъжа след лъжа, война след война, грабеж след грабеж... "Геополитическите прогнози" на великодържавните анлизатори обличат криминалната власт в теоретична форма. А нашите папагали - четирихилядници рецитират московските теоретици в нашенски условия - правят се на важни "геополитически" експерти. Тяхната "геополитика" е на границата на социологическата фантазия, откровената лъжа и платената безскрупулност. Докога така? Докога ще имат карт бланш да съсипват малкото останало от българския национален интерес?

(От фейсбук)