Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

       

Тъкмо заради това и на 6 октомври окончателно стана ясно, че на Гражданското сдружение за основни индивидуални човешки права му бе отнета регистрацията и то е в ликвидация. Това сдружение се прокламира като основен двигател на създаването на македонския клуб в Благоевград. Съдът го заличи, защото е противоконституционно. "Македонското етническо малцинство е в явно противоречие с действащия в държавата правов ред. Република България е унитарна и еднонационална държава и в нея не съществуват малцинства. Регистрирането на такива сдружения според съда създава възможност за

разпалване на национална вражда

на етническа основа в нарушение на принципа за равенство на гражданите в България", се казва в решението на Окръжния съд в Благоевград, за което "24 часа" и "168 часа" първи съобщиха, а македонските медии "откриха" и гръмнаха с "новината" ден след откриването на клуба.

Целите на това гражданско сдружение "противоречат на конституцията, на законите и на добрите нрави", допълва съдът.

Целите са политически,

а средствата за тяхното постигане недвусмислено сочат, че учредителите приемат не само съществуването на македонско етническо малцинство в България (каквото не съществува предвид решение от 29.02.2000 г. на Конституционния съд), но и че правата и свободите на това малцинство са накърнени, поради което се налага тяхната защита.