Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радомир Чолаков. Кадър bTV
Радомир Чолаков. Кадър bTV

Ако започнем да намираме широки консенсуси по въпроси, които вълнуват българските граждани, то тогава можем да намерим и консенсус, за да съставим редовно правителство. Но логиката на ПП е разрушение. Знам, че са тежки думи, но това виждам.

Това заяви Радомир Чолаков, председател на правната комисия и депутат от ГЕРБ пред bTV.

"Днес в 15:00 часа изпратих дневния ред за първото заседание на правната комисия и първа точка в дневния ред е законопроекта за борба с корупцията, внесен от Кирил Петков и група народни представители", добави той.

Той отрече обвиненията на Асен Василев относно това, че ГЕРБ са против този законопроект и потвърди, че ще го подкрепи.

"Обещал съм на Крум Зарков моята лична подкрепа относно всички проекти по закона за възстановяване и устойчивост. В това число са и измененията на наказателния кодекст, и законът за съдебната власт", каза Радомир Чолаков.

"Когато ние сме спорили в комисите и в пленарна зала, то е било с доброто желание да поправяме дефекти в законите, които сме виждали. Оказва се обаче, че това бива интерпрерано от колегите от ПП като "ГЕРБ е мафия". Никой повече няма да казва, че ГЕРБ саботира съдебната реформа, както ПП и ДБ си представят. Ние отново протягаме ръка", допълни той.

Радомир Чолаков смята, че "Продължаваме промяната" опитват да поставят ГЕРБ на колене.

"Нямам впечатления, че Борисов е предложил среща. Ако той го е казал, аз не съм го чул. Кирил и Асен го арестуваха незаконно. Този натиск е този непочтен подход да поставим ГЕРБ на колене. Опитват да си издействат публично унижение. Както ние не искаме в момента те публично да се извиняват за незаконния арест, нека и те да не злоупотребяват с добрината на г-н Борисов", коментира той и добави:

"ПП съобщават, че или ще се съобразявате с това, което те искат, докато взривят държавата, или ще я взривяр и без нас. Това, което те правят - обещават много големи пенсии, да вкарат голям бюджет, да взимат големи дългове. Това е план за банкрутиране на държавата. Асен и Киро това ли искат? Защото логиката на тяхното поведение води само до там."

"Концепцията на Асен е да няма правителство и държавата да изпадне в още по-тежка криза. Математически не може да бъде направено мнозинство без ГЕРБ. Въпросът е, че вече е време да се сложат картите на масата и да се реши искаме ли да оправим държавата, или според логиката на ПП Румен Радев да продължи да управлява", каза още Чолаков по темата за съставяне на редовно правителство.

Той потвърди, че втора точка в дневния ред на правна комисия ще бъдат промените в Изборния кодекс, свързани с връщането на хартиената бюлетина и каза:

"Ние сме длъжници. Длъжници сме на една много голяма група за връщането на хартиените бюлетини. Аз вече започвам да разделям политическите сили. Има такива, които се отнасят отговорно към ситуацията и са в готовност да жертват партийния си интерес, заради държавния. Има и такива, които застиват на една непреодолима позиция."