Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никола Минчев
Никола Минчев

„Нямам никакъв проблем да бъда до избрания председател на парламента Вежди Рашидов. Готов съм винаги да му помагам, защото трябва да направим всичко възможно тази институция да работи и да изглежда добре“.

Това каза пред Би Ти Ви Никола Минчев от „Продължаваме промяната“, който е и зам.-председател на 48-ото Народно събрание.

По думите му изборът на Вежди Рашидов обаче е бил компромисен вариант. Въпреки това „Продължаваме промяната“ няма да внася искане за оставката му, каквито настроения се чуха.

„Развитието на ситуацията около председателството на спортната комисия създава усещане за нещо, което се е случило, след като сме се уговорили. След отново много трудности стигнахме до разбирателство „Продължаваме промяната“ да вземе спортната комисия. Изведнъж на другия ден ДПС каза, че се отмятат от тази уговорка и няма да ни я дадат. Какво се промени от днес за утре аз не мога да си обясня. Затова се създава усещането, че може да се е стигнало до някакво обаждане от някъде“, коментира Минчев по повод подозренията, че намесата идва от президентската институция.

Президентът Румен Радев покани в понеделник на консултации представители на "Продължаваме промяната". В тази връзка Минчев обясни, че партията е готова на диалог с останалите политически сили, но не и на безпринципни компромиси.

Никола Минчев заяви още, че не се чувстват като интриганти в тази ситуация, при която са малцинство и е трудно да прокарат каквото и да било като решение.

„При положение че сме влезли в политиката с цел да променим модела, по който се управляваше България през последните години, и изведнъж да направим такъв компромис с хората, които изградиха този модел и да влезем заедно в едно управление, няма как да се случи. Това би било предателство към нашите избиратели“, посочи Минчев.