Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов
Петко Симеонов

Всеки ден при военните действия в Украйна загиват стотици, а се случва и да са над хиляда. Това са предимно активни мъже, но загиват и деца, жени и възрастни. Разрушават се сгради и инфраструктура, чието възстановяване ще отмеме много години и ще погълне милиарди, а в осигуряването им ще участва и България. Освен това напоследък войната навлезе в опасна ескалация, която може да доведе до включване в нея и на други държави и не се знае как всичко това ще завърши. Непрекъсната демонстрация на сила, като в последно време и двете страни проведоха тренировки за действия при атомна война, войната се пренася и в космоса, с ускорен темп върви доставката на оръжие и включването на нови поделения от редовни войници и доброволци!

Тази война заплашва България, а ескалацията й може да доведе до ядрен апокалипсис.

Желая българските власти, свързани с определянето, ръководството и контрола на външната политика на страната, освен декларацията за осъждане на Русия за агресията, да проявят инициатива и да настояват пред Русия, Украйна, както и пред ООН, ЕС и НАТО за общи усилия за прекратяване на военните действия, за начало на преговори и постигане на мир. Всеки мир е по-добър, от която и да е война. Съзнавам колко е слаб гласът на България, но да се извади ряпата, е нужна и помощта на мишката. А да се мълчи при очерталите се опасности за държавата и народа ни и риска пред Света, е недопустимо! Освен това е необходимо в тези тревожни времена България ясно да защити своя облик на мирна държава!

Като християнин настоявам Светият синод на БПЦ да призове за спиране на войната, за преговори и мир. Моля братята мюсюлмани и евреи да съдействат на своите вероизповедни ръководства да заявят ясна позиция за войната.

Тази война, вече използвана като фитнес за мускули, става престъпна и заплашва Света! Тя трябва да спре!

*От фейсбук!