Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев

„Виждаме изход от ситуацията с втория мандат. Очакваме сериозен ангажимент от „Продължаваме промяната“. „Демократична България“ ще бъде конструктивен партньор“, обясни Ивайло Мирчев от ДБ пред Би Ти Ви.

„С БСП имаме прекалено много разделителни линии вече. Компромисът при предишното управление беше голям. Всички разговори за третия мандат ще дойдат, само ако след втория няма решение. Третият мандат е много сложен“, уточни той.„Категорично няма да подкрепим мандат на ГЕРБ-СДС“, коментира депутатът от "Продължаваме промяната" Венеция Ангова пред Би Ти Ви. Според нея първата политическа сила има задачата да намери партньори.

Венеция Ангова. Кадър БНТ
Венеция Ангова. Кадър БНТ

„Трябва да видим какво ще се случи с хартиената бюлетина и дали БСП ще подкрепи ГЕРБ с първия мандат. БСП все още е на масата“, допълни тя.

Ангова припомни, че правителството на Кирил Петков е свалено след вот на недоверие, внесен от ГЕРБ.

„Не парламентаризмът е проблем, а съдържанието на системата. Когато се вдигне качеството на политиците, парламентаризмът ще започне да работи“, допълни тя.

  „Позицията за хартиената бюлетина е интересна от страна на „Продължаваме промяната“. Още в миналото Народно събрание искахме връщането ѝ“, коментира Христо Проданов от БСП.

Христо Проданов
Христо Проданов

„Имаме разпокъсан парламент. Решенията трябва да се взимат принципно. Лесното решение за правителство е с разговори. Ние сме ясни и категорични, че с мандат на ГЕРБ няма да подкрепим правителство. Ако ПП ни покани, ще седнем и ще разговаряме с тях“, подчерта той.