Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Янев Кадър: бТВ
Стефан Янев Кадър: бТВ

"Третият мандат се дава от президента. Ако дойде при нас, ние сме готови. Ще говорим с партиите в низходящ ред, ще започнем от "Демократична България". Ще разговаряме с всички, защото всеки може да има добавена стойност към потенциалните решения, които предстоят. Ние трябва да осигурим хляба на българския народ, а за зрелищата има време", това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев относно сформирането на правителство.

Той заяви, че партията не подкрепя връщането на хартиената бюлетина и ще гласува за утвърждаването и разширяването на машинния вот.

"Отвъд политиката, трябва да мислим за себе си и за собствената си държава. Войната е много близо до нашите граници и трябва да бъдем отговорни. Можем да дадем оръжия от гледна точка на българския бизнес, но нека погледнем дали това, което имаме, е достатъчно. Ако има какво да дадем на Украйна, аз съм съгласен", коментира Янев по въпроса с изнасянето на оръжие за Украйна. 

"Аз се усещам близък с всяка една парламентарна група. Нямам никакъв проблем с диалога. Има си особености, но от самото начало на кампанията и от първия работен ден съм казал, че ние сме там да взаимодействаме", каза още лидерът на "Български възход" пред бТВ.

Стефан Янев заяви, че трябва да се мисли прагматично, за да бъде сформирано правителство.