Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Константин Бачийски
Константин Бачийски

"Не съм правил никога политическа агитация там. Аз съм човек, който знае какво и как прави. Отидох по покана на Студентския съвет за открита среща на тема антикорупция." Това разказа депутатът от "Продължаваме промяната" Константин Бачийски в кулоарите на парламента, след като по-рано днес стана ясно, че срещу него има оплакване до председателя на парламента. Писмото е от ректора на Университета по хранителни технологии в Пловдив проф. Пламен Моллов и според него Бачийски е държал политическа реч пред студенти.

Няма как да нахлуя някъде, където съм поканен, каза Бачийски и показа поканата си. Обясни, че студентите го канят, защото е бил член на антикорупционните комисии и в парламента, и в общинския съвет в Бургас, и много от казусът в обществения живот у нас, които се завъртяха в последните месеци, са минали през ръцете му. "Включително и казусът с "Капитан Андреево" и опита за подкуп на проф. Даскалов, който твърди пред медиите и службите, че е бил направен от същия този ректор Пламен Моллов. Дали това е причината, заради която Моллов се притеснява от среща със студентите на тема антикорупция", попита Бачийски.

"Говорихме си с тези студенти, когато Моллов нахлу и попита защо правя политическа агитация. Каза, че има запис, а аз му отвърнах - да го прослуша, за да види, че не става дума никъде за политическа агитация. Аз обяснявах, че младите хора трябва да са проактивната част от обществото и ако видят някъде нередност да не си затварят очите и да гледат настрани, а да се борят активно, ако искаме родината ни да се развива и подобрява", каза депутатът от ПП.

Разказа, че след няколко минути пререкания с Моллов, когато му показал поканата си, част от ръководството на университета му обещало, че ще го поканят в бъдещ момент, за да си направи срещата със студентите. "И съм много учуден как излиза някакво писмо, което отразява по съвсем различен начин събитията там", коментира той. И разказа, че много от студентите го изпратили с думите, че разговорът им е бил много интересен.