Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
КАДЪР: bTV
Корнелия Нинова КАДЪР: bTV

 "Потвърждавам отново, че няма мнозинство. Няма коалиция с ГЕРБ, ДПС и "Български възход". Ние няма да приемаме такова правителство." Това коментира Корнелия Нинова пред bTV.

"Когато предложихме хартиените бюлетини, реакцията беше направо истерична. Буди съмнение. Това ли е най-страшното - хартиеното гласуване. Навсякъде се шушука, че машините може да променят вота. Къде е проверката на машините, които изписаха "дневникът е подправен"? Ние само за няколко знаем. Може да е имало и други. Машинното гласуване ограничава конституционното право. Ние искаме хората да имат избор, затова предлагаме смесено гласуване.".

"Днес е първото редовно заседание ще видим как ще се справи Рашидов. Обявен е дневният ред. За БСП беше важно да отблокираме държавата, да има бюджет. ПП ни казаха: Вигенин е прекрасен кандидат, но БСП не приемат да изнасяме оръжия за Украйна. Това не е най-важното. Казах, че трябва да спасим хората, а после ще гласуваме теази неща. Трябва да спрат с емоциите и оценките. В опита си да дискредитират институцията ни прекаляват с тези оценки. Важно е, но не е най-важното. Минималната работна заплата или безплатни учебници до 12 клас, средствата за майки с деца, това са важните теми", допълни тя.

"С ПП И ДБ ни свързват борбата с корупцията и промяната в съдебната система. Тук сме на една позиция. Ако ДБ поставят условие износа на оръжие към Украйна, няма да сме съгласни. За нас това е риск. Мирът е по-важен. Предполагам, че ще има плаващи мнозинства, което означава политическа нестабилност. Би трябвало бюджетът да ни обедини. Тук всички сме категорични, че е необходимо", добави Нинова.

"За икономиката е нужно да сложим таван на цените за ток, парно, вода. Да вдигнем заплатите. Да определим какво означава определението "енергийно беден". Да гласуваме подкрепа за енергийно бедните. Политиката ни за децата - помощ за младите, учебници, лекарства, пари за майчинство."

"Много съм пристрастна към темата райски газ. За 4 дена НС прие закон на 2 четения, преди парламентът да се разпусне. Сигурно знаете, че райски газ се продава безконтролно. Сегашното управление не си мърда пръста", добави тя.

"Служебни министри, които са поканени на интервюта трябва да са в позицията на министри. Лечева си позволи да коментира конгреса на БСП, да коментира решенията на групата при низбор на председател. Това не е работа на служебен министър. Нека си гледа министерството", допълни Нинова.