Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков говори от името на ПГ на "Продължаваме промяната" при откриването на 48-ото НС
Кирил Петков говори от името на ПГ на "Продължаваме промяната" при откриването на 48-ото НС

"Продължаваме промяната" ще е опозиция в този парламент. Тази позиция на партията потвърди Кирил Петков и в словото си пред депутатите и така отново индиректно отхвърли офертата на Бойко Борисов за съставяне на евроатлантическо правителство с конкретни приоритети.

ПП ще възстанови работата си там, откъдето беше спряна. Този път като конструктивна опозиция, категоричен бе Петков.

Ще се водим от 2 принципа - да оправдаем доверието на избирателите си, като изпълним предизборните си обещания и ще работим за решаването на проблемите на хората.

Петков обясни, че предизборните обещания на ПП са в 4 сфери и ги изброи: да няма увеличение на нито един данък, да има таван на цената на газа, две тарифи на ток, парно и вода, увеличение на пенсиите, минималната заплата и парите на учители и медицински персонал, и много други.

Още днес от ПП ще внесат законопроекта за реформа в КПКОНПИ, ще работят и върху такъв за контрол над главния прокурор.

Няма как да си евроатлантик, ако не уважаваш върховенството на закона, не държиш на реформирана съдебна система и не се бориш с корупцията по всички етажи на властта, коментира още Петков.

Бившият премиер Кирил Петков
Бившият премиер Кирил Петков

Заплахата от войната в Украйна не трябва да притъпява нуждата от законност в България, каза Петков.

А патриотите попита колко паметници на царе има в столицата. Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири в България, а реално отстоява чужди интереси, каза още Петков.

Ще бъдем конструктивни и ще подкрепим всяко решение по тези политики, които решават проблемите на хората, но ще критикуваме всеки, който решения да постави всеки интерес пред този на гражданите.

Вярваме, че съединението прави силата, но обединение е възможно само с хора, които с действията си в миналото и намеренята си в настоящето показват, че са готови да платят личната цена за това нашата обща българска мечта да се превърне в реалност, каза Петков.

Вместо безпринципна диалогичност, ние избираме да сме коректив с реални действия и решения. Време е да сложим точка на прехода. Време е обединението за гражданите да се случи, но на база принципни решения, а не задкулисни договорки и частни интереси. Ние ще сме последователни и няма да предадем тези половин милион, които подкрепиха ПП, зарече се Петков.