Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тома Биков от ГЕРБ КАДЪР: Би Ти Ви
Тома Биков от ГЕРБ КАДЪР: Би Ти Ви

Нямаме проблем да предложим правителство на малцинството, но сме почти сигурни, че то няма да бъде достатъчно ефективно.  Добрият вариант за България е да има правителство от широк кръг формации, заяви Тома Биков от ГЕРБ пред Би Ти Ви.

БНБ отчете 0,1% растеж за миналата година, а това означава, че няма да растем. Останем ли без правителство, лихвите по дълговете ни ще продържат да растат. Политиката по външния ни дълг е тотално сбъркана, с приемането на бюджета за 2023 г. можем още повече да влошим това, каза още Биков.

       Едва ли някой в парламента е против това пенсионери и социално слаби да получават повече пари, но пари няма. Другата година ще имаме неувеличен БВП. Значи трябва да отрежем отнякъде.

От толкова сложна ситуация може да се излезе с правителство, съставено от широк кръг формации. Животът няма да свърши със зимата, цялата следваща година ще е тежка, че и следващата зима.

Търсим спасителните варианти за закърпване на положението с едно антикризисно правителство. Може да отидем и на избори през януари-февруари.

Ако направим предизборен бюджет сега, това ще съсипе държавата, каза още Биков.

         По думите му първата политическа сила е съвсем в правото си да има председател на парламента, каква е логиката на подкрепим кандидата на ПП Никола Минчев, попита реторично Биков.