Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Грушко СНИМКА: Ройтерс
Александър Грушко СНИМКА: Ройтерс

Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко заяви, че Москва ще бъде разочарована, ако Сърбия й наложи санкции и че е убеден, че всяко правителство, което се ръководи от националните интереси, няма да извърши политическо харакири, като й наложи санкции, съобщава вестник "Данас", предаде БТА.

Бих бил неискрен, ако кажа, че ще бъдем безразлични към това Сърбия да ни наложи санкции. Разбира се, ще бъдем разочаровани, каза Грушко пред Спутник в отговор на твърдение на журналист, че сред обществеността в Сърбия се говори, че дори Белград да въведе санкции, Русия трябва "да ни разбере, че нямаме друг избор“.

По думите му, "когато Западът въвежда санкции срещу нас, те всъщност въвеждат санкции срещу себе си".

Всички знаят за тъжното състояние на нещата в енергетиката, дори в сферата на продоволствената сигурност. Това е именно резултатът от санкциите, които влошиха и без това критичната ситуация в резултат на пандемията, каза Грушко, цитиран от вестник "Данас".

Сега Западът страда от това. Затова присъединяването към санкциите, казвам теоретично, е въвеждане на санкции срещу себе си. Ние изхождаме от факта, че всяко правителство, което се ръководи от националните интереси и не се поддава на натиск, няма да извърши подобно политическо харакири“, каза Грушко пред Спутник в края на визитата си в Белград.